monica & graziano

3 mrt

MONICAGRAZIANO.001

Wat zou jij doen als je niet het werk zou doen wat je doet? Ik heb gedacht aan fietsenmaker, bakker, hoteleigenaar en professioneel wereldreiziger. Sinds gisteren heb ik er weer een bij: Pestomaker. Ik zie het helemaal voor me. Ga je even mee op deze maandagmorgen?

Welkom op mijn landgoed(je), ergens in het zuiden van Europa. Zullen we Italie doen? Ok. Italie.

We rijden de oprijlaan op met rechts dennenbomen (voor de pijnboompitten) en links olijfbomen (jawel voor de olijfolie). De zon schijnt al lekker warm en in  de verte doemt de oude boerderij op waar een Monica Bellucci look a like ons zwaaiend op staat te wachten met een bosje basilicum in haar ene hand en een string knoflook in haar andere. De geur van geroosterde pijnboompitten vermengt zich met de geur van vers brood. Links in de verte staat een lange tafel gedekt tussen de olijfbomen die wordt gedekt door Monica klonen. We worden welkom geheten door Graziano Pelle, mijn vakantiehulpje. Ook aan de dames is gedacht. Zittend aan de lange tafel neem ik een stuk vers brood en doop hem in de pot pesto. Ik doe mijn ogen dicht, neem nog geen hap maar ruik eerst. Genietend van de heerlijke geuren vraagt Monica of ik een glas wijn wil. Ik open mijn ogen en kijk op borsthoogte naar het etiket van de fles, not. ‘Si’, zeg ik alsof Italiaans mijn tweede moedertaal is. Ze buigt voorover en schenkt de wijn in. Ik neem een hap en toen werd ik wakker.

Moet het toch vaker doen, zelf pesto maken.

PESTO

3 Responses to “monica & graziano”

  1. els 3 maart 2014 at 8:26 AM #

    Lijkt me wel wat 🙂

  2. Fazoos 3 maart 2014 at 8:54 AM #

    Foutje?

  3. Elja Daae (@Elja1op1) 3 maart 2014 at 7:57 PM #

    Hee…kijk nou eens wat ik in mijn rss reader tegenkwam vandaag?! *zwaait naar Cor als vanouds*

Geef een reactie

%d