Ken jij zenoemenhetdesignthinking?

26 jan

26012014.001

Stel je voor. Je komt een vriend tegen en je vertelt hem/haar over dit blog. Wat zeg je dan? Welke aspecten van het blog deel je met die ander? Is dat het elke dag aspect? Is dat het vroeg in de ochtend aspect? Is dat het een jaar lang aspect? Wat je deelt is wat je er bijzonder aan vindt maar ook wat dat over jou zegt.

Ik ben het blog begonnen omdat ik voelde dat het moest gebeuren. Een soort now or never gevoel. Dat gevoel was heel sterk. Maar ik wist ook uit ervaring dat dat gevoel afneemt. Dan kap je er weer mee en begin je weer aan iets anders. Vaak voelt dat dan niet af. En dat knaagt dan onbewust. En daar word je niet gelukkig van.

Gretchen Rubin omschrijft Happiness als volgt:

Je goed EN slecht voelen. Maar voelen dat het klopt in een context van groei.

Ik heb me het afgelopen jaar vroeg in de ochtend goed EN slecht gevoeld. Believe me. Maar het klopte wel altijd en elke keer als ik op publish drukte groeide ik een beetje. En mijn ‘boek’ ook. En mijn views. En mijn plek op google. Het schrijven op dit blog heeft mij een Design Thinker gemaakt. Dat was ik al maar dat wisten jullie nog niet. Nu wel.

Ik geloof echt dat het beter kan. Maar ik weet ook dat het goed is.

1 maart 2014 begin ik met mijn nieuwe jaarproject. Mijn vertaling van een klassieker uit 1938. Ik ga het boek verdelen in 363 stukjes en daar elke dag mijn kijk op geven. Een totaal ander project dan dit blog. Niet schrijven over wat in je op komt. Nee, een basis pakken en daar iets van ‘vinden’. Kabouter denkt dat dat veel moeilijker is. Ik ook. Daarom gaat Kabouter straks op de brandstapel. Weet ie nog niet. Laat hem nog maar even.

Wil je er zeker van zijn dat Kabouter in as verandert, kom dan vanmiddag naar de FUNeral in het kerkje in de Vriesestraat 20-22 in Dordrecht. Tussen 16.00-18.00.

Blijf je liever lekker thuis om mijn gratis eBoek te lezen, ook goed. Klik dan hier.

 

7 Responses to “Ken jij zenoemenhetdesignthinking?”

 1. els 26 januari 2014 at 9:04 AM #

  arme kabouter en op naar 1 maart…

 2. Walter Smaalders 26 januari 2014 at 9:21 AM #

  IT TAKES A LOT OF DESIGNTHINKING TO STOP IT

  Walter Smaalders Haringstraat 6 3311 VH Dordrecht The Netherlands

  +31624240450 +31786138522 waltersmaalders.com

  Keep simple, Stay simple.

 3. Martin Smeulers 26 januari 2014 at 1:33 PM #

  Een bijzondere dag vdaag Cor. Ik hoop dat je het succes kunt omarmen. Een belangrijk deel vh creatieve proces om niet over te slaan. Heb een fijne dag!

 4. Gijs Hoogerkamp 26 januari 2014 at 7:43 PM #

  He Cor,

  Bedankt man voor een jaar inspiring blokjes. Niet alleen heb ik geleerd dat zonder prototype een idee geen idee is, maar ook dat de man met de hamer eigenlijk een kabouter is.

  Thx again,

  Gijs

 5. Elja Daae (@Elja1op1) 27 januari 2014 at 7:52 AM #

  Ik heb genoten Cor. En ik zal je missen, iedere ochtend! Dankjewel!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: