Leonardo da Vinci en Piet Hendrikse.

30 dec

WHEELIDEAL.002

Van de week heb ik veel in Griekse taxi’s gezeten. De beste zag zichzelf als een echte piloot en steward. Hij had goed naar de vliegtuigindustrie gekeken. Achterin leek het net alsof ik extra beenruimte had gekocht. Het was schoon, rook lekker en onze piloot bracht ons veilig naar plaats van bestemming. Genietend van de extra beenruimte viel me direct een ding op. In de opbergvakken aan de achterkant van de voorstoelen zatten twee ‘inflight’ magazines. Van de vele taxiritten die ik gemaakt had, was dit de eerste taxi die dat had. Een waardevolle toevoeging aan mijn rit. Bleek achteraf. Zoals zo vaak kon ik pas achteraf bepalen hoe waardevol. Misschien was dit taxiritje wel miljoenen waard. Wat? Misschien gaat het de wereld wel redden. We zullen zien. Als jullie maar weten dat het daar begon. Daar achterin zittend in die taxi in Athene.

Bladerend door het blad kwam ik een stukje tegen over een expositie over Leonardo da Vinci.

IMG_0742

Helaas waren alle teksten in het grieks en met mijn twee jaar latijn kwam ik geen steek verder. Gelukkig mocht je wel aan, bijna alle, werkende modellen zitten. De expositie was een ‘please try me’ overzicht van de vele briljante ideeën van Da VincI. Zijn tot leven gebrachte schetsboek. Leonardo vond dan misschien niet het wiel uit, de tandwiel/ketting combinatie is wel van zijn hand. Leonardo bedankt.

Toch was het niet een van Da Vinci’s uitvindingen die de meeste impact op me gemaakt heeft. Het was de volgende. Ik zag hem op een expositie over duurzaamheid voor kids in hetzelfde gebouw als de expo over Leonardo. Toevallig? Neeeeee.

Ik laat een foto zien en geef je even een minuut de tijd om na te denken over wat het is. IMG_0915

Het is een vervanging voor deze:

carrywater

 

Geinspireerd door deze?

thewheel2

 

Brilliant. Wie wil er water halen?

Ik.

Ik.

Ik.

Ik.

 

IMG_0916

Een prachtig voorbeeld van de Power of Play….to make the world a better place.

Met dank aan Piet Hendrikse. De uitvinder van de Q-drum.

 

 

 

 

 

One Response to “Leonardo da Vinci en Piet Hendrikse.”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] Leonardo da Vinci en Piet Hendrikse. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: