sextape

10 dec

SEXTAPE.001

Als Jezus nu geleefd had, was ie een hit op youtube. Jezus is de uitvinder van de viral. En een viral is pas een viral als het een viral is. Er is geen boek ter wereld met een grotere oplage dan de bijbel. Er is geen verhaal dat meer (door)verteld wordt. Elke dag. Harry Potter en Christian Grey zijn jaloers op de populariteit van onze eerste echte superheld. En nu ik dit zo type Christian? Is Christian niet de sexueel doorgeslagen reincarnatie van Christus? En Harry Potter de moderne variant van de water in wijn veranderde tovenaarsleerling. Ik weet het niet. Maar een geweldige verhalenverteller was Jezus wel. En goede verhalen worden doorverteld, lees gedeeld. Goede verhalen zijn simpel, onverwachts, concreet, (on)geloofwaardig en raken je emotioneel. Maar als je tegenwoordig je geloof wilt verspreiden is dat niet makkelijk in deze wereld van overvloed. In deze zondvloed van keuzes waar niemand op je zit te wachten. Welcome to nobody cares.

Welcome to nobody cares population 6 billion

Als je tegenwoordig een hit wilt zijn moet het Grof, Gewelddadig of Geil. Of allemaal tegelijk. En dan heet je geen Jezus maar Katy, Justin of Gaga.

Schermafbeelding 2013-12-10 om 06.37.17

Het wordt tijd dat Jezus gaat twitteren. Anders heeft Justin straks meer Beliebers.

Verder denk ik dat het goed is dat Jezus een sextape maakt. Of iets met kinderen en dieren. Of allebei. Althans als ie wilt dat het Christendom het meest succesvolle virus alles tijden blijft en niet verstoten wordt door Justin.

Jennifer heeft wat tips voor hem. Misschien kan Jezus het water aan het eind in wijn veranderen?

Jezus. That would be smart.

5 Responses to “sextape”

 1. Elja Daae (@Elja1op1) 10 december 2013 at 7:07 AM #

  Bijna 2,5 miljoen views. Niet gek he?
  Altijd fijn, Cor. Via jouw blog blijf ik nog eens een beetje op de hoogte van de leukste reclamefilmpjes en viral videos en zo. 🙂

 2. Elja Daae (@Elja1op1) 10 december 2013 at 7:08 AM #

  En kom ik ene Beenerkeekee op het spoor?!

 3. G-ice 10 december 2013 at 7:21 AM #

  De onschatbare waarde van “Of”

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […] sextape […]

Geef een reactie

%d