OMG

5 sep

ohmygod.036

‘Oh My God’hoor ik de afgelopen dagen vaak als ik tussen de 278 eerstejaars studenten loop. En dan op een American reality serie manier waar de Kardashians jaloers op zouden zijn. Gisteren sprak ik een van de OMG uitkramende dames aan en vroeg ze om God op een post it te tekenen. Als je God zo vaak aanroept heb je waarschijnlijk ook wel een beeld van die God. Er kwam niets op papier.

Waarom niet? Omdat ze bang was. Bang om het fout te doen.

Ik kwam op het idee omdat ik laatst voor de zoveelste keer weer de fantastische presentatie van Sir Ken Robinson keek op TED. In ‘How schools kill creativity’ vertelt hij oa het verhaal van het meisje van 6  dat achterin de klas niet zit op te letten maar wel zit te tekenen. De leraar loopt naar haar toe en vraagt wat ze aan het tekenen is. Ze zegt ‘God’ waarop de leraar zegt ‘Maar niemand weet toch hoe God eruit ziet?’ Waarop het meisje antwoord ‘Over een minuut wel.’

Als je niet bereid bent fouten te maken, kom je nooit op een origineel idee. Dus pak een stukje papier en teken God. Je hebt 1 minuut.

Too much time kills everything.

2 Responses to “OMG”

  1. Ruud Baan 5 september 2013 at 8:57 AM #

    Goedemorgen Cor waarom kan ik nooit je filmpjes openen?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] OMG […]

Geef een reactie

%d