Het hobby uitzendburo

31 aug

hohohobby.011

In de post vanochtend vroeg ik jullie waar ik over moest schrijven. Het werd wat later dan gepland en mijn Kabouter zei ‘Laat toch zitten. Dan schrijf je daar toch morgen over.’ Maar beloofd is beloofd. En ik vind het een aardig experiment. Om te zien hoe het schrijven op de zaterdagmiddag bevalt. Dat bevalt heel wat minder goed dan in de vroege morgen. Zo hoor ik de wasdroger draaien, moet ik nog twee kadootjes bedenken EN maken en nog beslissen of ik morgen wel naar een kunstfestival in Belgie ga.

Maar eerst de poll.

poll310813

Daar hoef ik weinig aan toe te voegen. De winnaar met 51,52 % van de stemmen:

Het Hobby Uitzendburo.

Ik las laatst dat Nederland hoger op de Europese  innovatieladder wil. Een paar plaatsen omhoog. En daar hebben ze een geweldig idee voor bedacht:

Het Hobby Uitzendburo.

Mensen hebben een hobby omdat ze dat leuk vinden. Vaak hebben ze verstand van het onderwerp en beheersen de skills in meer of mindere mate die betrekking hebben op die hobby. Ze hebben die hobby zelf gekozen en worden er steeds beter in…..of hun collectie groter. Stel je nu eens voor dat we de hobbies van werkend Nederland  in kaart brengen en op basis hiervan multidisciplinaire innovatieteams aan het werk zetten om problemen op te lossen. Klinkt interessant. In de praktijk werkt het zo. Je krijgt van je werkgever 1 dag per maand om mee te doen in zo’n innovatieteam. Daar hoeft je werkgever niets voor terug behalve dan dat degene die die maand aan het innoveren zijn geweest op de laatste vrijdag van de maand met een biertje en een bitterbal aan de overige medewerkers vertellen waar ze aan gewerkt hebben.

Ik kwam bij afgelopen vrijdag een paar jongens tegen bij het Hobby Uitzendburo die zich ook hadden ingeschreven en net een succesvol innovatieproject voor de NS achter de rug hadden. De een was achtbaanfanaat en de ander speelde met treintjes. Ze waren ingezet door de NS om de treinreis wat spannender te maken.

 

One Response to “Het hobby uitzendburo”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] Het hobby uitzendburo […]

Geef een reactie

%d