tweet tweet

7 aug

tweettweet.004

Het Stedelijk museum in Amsterdam is flink verbouwd. Eigenlijk aangebouwd. Schitterend gedaan. Gisteren liep ik er rond met ‘mijn’ 12 Summerschool studenten. Ervoor hadden ze een college over Design gehad van Cor Noltee zelf. Kijk hier voor de slides.  Design is een van de 6 vaardigheden die Pink beschrijft in zijn boek ‘Een compleet nieuw brein’ . Ik had oa een selectie gemaakt van het beste werk van het eindexamenwerk van de Design Academy in Eindhoven. Mooie voorbeelden die ook goed aansluiten bij de les van vandaag ‘Symfonie’. Symfonie is de vaardigheid om de stukjes bij elkaar te leggen. Het is de vaardigheid te synthetiseren ipv analyseren, om verbanden te zien tussen ogenschijnlijk losse gebieden, om grote patronen te zien ipv specifieke antwoorden en om iets nieuws uit te vinden door elementen te combineren, wat niemand anders ooit bedacht heeft. Grenzen overschrijden. Zaken uit andere domeinen in een andere context plaatsen.

Een mooi voorbeeld van iets in een ongebruikelijke context plaatsen vind ik BakerTweet. Wat moet een bakker nu met twitter in zijn bakkerij?

Ik ruik de verse broodjes.

Eet smakelijk.

One Response to “tweet tweet”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] tweet tweet […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: