food for thought

8 aug

foodthought.008

Wel eens gekookt zonder recept? Of met het enige dat je nog in de (koel)kast had? Heb je wel eens gekookt met ingrediënten die je zelf ‘plukte’ of zelf verbouwd? Zoals Cees? Gisteren had ik samen met mijn twaalf Summerschool studenten een workshop Symfonie bij Valerie Kuster in Rotterdam. Na een leerzame en inspirerende presentatie over onze eet, koop en kook gewoonten gingen we het dak op. De grootste dakakker van Europa. Op zoek naar ingrediënten voor de lunch. De opdracht was om  juist die ingrediënten te kiezen die we niet kenden of ons bijvoorbeeld lieten leiden door een kleur. Een mooie oefening loslaten. Iets kiezen wat je normaal nooit zou kiezen of omdat je het juist NIET kent.

Alle twaalf studenten kozen elk een eigen kleurpallet waar ze, de door hun gekozen ingrediënten op etaleerden:

foodgreen foodpink foodyellow foodgrey

Vervolgens werden de twaalf kunststukjes gefotografeerd, uitgeprint en naast elkaar opgehangen.

12food

 

Daarna  maakte Valerie   3 groepjes van vier. Deze 4 tallen moesten in overleg met elkaar een nieuw pallet maken die de basis vormde voor de gezamenlijk te maken lunch.

foodfour

Het was een mooie ervaring waar eetverhalen en tradities van over de hele wereld werden gedeeld. Het team moest samenwerken om uiteindelijk een lunch op tafel te krijgen. Het was een geweldige teambuilder en een krachtige oefening los laten om vervolgens letterlijk je tanden in te zetten en te genieten van de heerlijke Food Symfonieen.

Klinkt dat als muziek in de oren of loopt het water uit of in je mond. In beide gevallen bel Valerie voor een workshop:

0657477010

3 Responses to “food for thought”

  1. Tamara Horst 8 augustus 2013 at 6:09 AM #

    Smaakt naar meer :-)))

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] food for thought […]

  2. UNSCHOOL dag 4. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 805/1.111 | Design Thinking by Doing - 26 juni 2015

    […] Vandaag gaan we, weer, het dak op. We gaan afleren eten weg te gooien onder leiding van Valerie Kuster. Ik werkte al eerder met veel succes en plezier met Valerie. Kijk daarvoor hier. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: