The incredible, amazing, awesome Gerrit Dijkstra

6 jul

gerritdijkstra.023

Gerrit Dijkstra is briljant.

Gerrit Dijkstra is handig.

Gerrit Dijkstra is aardig.

Ik kan heel veel interessante dingen vertellen over Gerrit Dijkstra. Gerrit en ik hebben al een heleboel leuke dingen samen gedaan. Van de ‘Sleutelhangerfabriek’ die 250 sleutelhangers met je foto in 90 minuten uitpoept tot  apps die zo mooi en gebruiksvriendelijk zijn dat  Steven Jobs niet verder zou komen dan: Incredible, Amazing, Awesome. En dan heel vaak achter elkaar.

Gerrit gaat het onderdeel Play doen op Utrechtsummerschool. Ik ben courseleader van de cursus ‘Experience Design’ die van 5 tot met 16 augustus 2013 plaats vindt in Utrecht. De eerste week leer je de zes right brain skills kennen van Daniel PInk:

design, verhaal, empathie, zingeving, symfonie en Play.

De tweede week is een Design Thinking Bootcamp waarin de studenten aan de slag gaan met een concreet probleem dat ze aan het eind van de tweede week prototypen en presenteren.

En Gerrit ‘doet’ Play. Dat wordt leuk. Heel leuk.

Een van de dingen die we gaan doen is een jingle van jezelf maken. Hoe kwam ik op dat idee? Dat kwam omdat Gerrit gisteren tussen neus en lippen door vertelde dat ie weer iets gemaakt had. Als er iets tussen neus en lippen aan komt bij Gerrit ga ik er altijd even goed voor zitten. Spits de oortjes en luister. Gisteren hoorde ik dat Gerrit met zijn zoontje bij de      Ontdekhoek was geweest:

‘De Ontdekhoek is voor meisjes en jongens van 4 tot 14 jaar.

Een grote werkplaats waar je proefjes mag doen. Zelf aan de slag gaan en je geen seconde vervelen! Ontdekken hoe je met zware keien snelstromend water kan tegenhouden, van een aardappel chips kan maken, foto’s in een donkere kamer kan ontwikkelen, snelle zeilbootjes kan maken, heerlijk ruikende zeepjes…Je mag zelf weten waar je mee begint. Je kunt kiezen uit meer dan 30 proefjes. Heel leuk voor een verjaardagsfeestje of gewoon een dagje uit. Je komt tijd tekort om alles te kunnen maken en doen.En, wat je maakt mag je ook mee naar huis nemen! (niet alles)’

En Gerrit kwam daar deze tegen:

kikkerlandmusicbox

 

En afgezien van dat Gerrit briljant, handig en aardig is, is Gerrit ook nog eens muzikant.  Nogal veelzijdig dus.

Enfin geinspireerd door de Make your own music box kit van Kikkerland bij de Ontdekhoek maakte Gerrit een online tooltje om zelf je eigen ‘bladmuziek’ te maken. Gewoon omdat Gerrit dat leuk vindt. En hij stuurde het naar Kikkerland. Die kwaakten natuurlijk van plezier. Ik heb gisteren een uur zitten music boxen………en direct zo’n Make your own music box kit besteld. En helemaal grappig is dat Gerrit Get lucky gemusicboxt heeft. I’m Lucky. Lucky dat ik Gerrit ken. En nu kennen jullie hem ook. Kijk hier voor wat Gerrit gemaakt heeft. En hieronder wat Steve er van vindt.

 

 

 

 

6 Responses to “The incredible, amazing, awesome Gerrit Dijkstra”

Trackbacks/Pingbacks

 1. the legend of the Phoenix | Design Thinking by Doing - 8 juli 2013

  […] van mijn vriend Gerrit Dijkstra. Ik schreef een paar dagen geleden al over hoe handig en aardig The Amazing, Incredible and Awesome Gerrit Dijkstra is maar ik ben niet de enige die dat opgevallen is. Alweer heel wat jaartjes geleden kocht Gerrit […]

 2. outsource insource | Design Thinking by Doing - 26 september 2013

  […] daar komen mooie dingen uit. Zo werken we ook Samen met Gerrit. Ik schreef al eerder over Barry en Gerrit. Samen zijn we een geweldig creatief […]

 3. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […]  The incredible, amazing, awesome Gerrit Dijkstra […]

 4. CineSamen. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 495/1001. | Design Thinking by Doing - 3 juli 2014

  […] te stappen. Ik deed het voorstel om het oude idee aan te passen en te proberen. Gratis. Ik vroeg de Incredible Amazing Awesome Gerrit Dijkstra het technische deel voor zijn gratis rekening te nemen en met met zijn  drieën gingen we aan de […]

 5. Schoonheid komt van binnen uit. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 526 | Design Thinking by Doing - 13 september 2014

  […] Een glimlach verscheen op mijn gezicht en toen ik verder keek zag ik dat het mijn goede vriend Gerrit was. Ja deze Gerrit en […]

 6. Mijn Mondriaan? | Design Thinking by Doing - 3 oktober 2015

  […] bedacht dat dat technisch mogelijk moest zijn maar check dat dan altijd bij mijn partner in crime Gerrit Dijkstra. Al pratende bedachten we nog een aantal varianten en toen ik een uur later mijn onderzoeksvoorstel […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: