handige harry

21 jun

handigeharry.138

Het mooiste werk ontstaat op basis van vertrouwen. Maar ook al vertrouwen we elkaar dan vinden we het soms heel moeilijk los te laten. We willen controle. En blijven, met vaak goede bedoelingen, een vinger aan de pols houden.

Ik wil graag twee voorbeelden delen. Een waarbij het verschrikkelijk fout ging. En een die beter uitpakte.

In de tijd dat ik nog met virtual reality systemen, CamCar’s en fotobooths rondreed, stonden mijn spullen opgeslagen bij Harry. Handige Harry. Tjezus wat was  Harry Handig. Wat zijn ogen zien, maken zijn handen. Harry had altijd maar een paar woorden nodig om een klus door te hebben. Hij stelde vaak maar 2 vragen.

Een: Wat mag het kosten?

en twee: Wanneer moet het klaar zijn?

Als ie dat wist ging ie aan de slag……wanneer het hem uitkwam. Je moest hem dan ook niet gaan bellen of zo met de vraag of het wel op tijd klaar kwam of hoe het er mee ging. Harry wist wat het mocht kosten en wanneer het klaar moest zijn. Simpel.

Omdat Harry alles kon maken had Harry ook klanten die bij hem kwamen voor autoschade. Zo had Harry een klant die net voor de vakantie zijn auto nog wilde laten repareren. Er zat een klein deukje/krasje vlak bij de tankdop. Harry had verteld wat eea zou gaan kosten en wanneer de auto klaar zou zijn. Toen de man ongeveer dagelijks belde hoe het met zijn auto ging,  zei Harry dat ie niet meer moest bellen. De auto zou klaar zijn zoals afgesproken. Afspraak is afspraak. Twee dagen voordat de auto klaar zou zijn, belde de klant toch nog even voor alle zekerheid met Harry. Harry zei dat ie nog aan de auto moest beginnen maar dat ie, zoals afgesproken, op tijd klaar zou zijn. Afspraak is afspraak. Hij gooide de hoorn erop en begon direct aan de auto. Blijkbaar vertrouwde de klant het allemaal niet. En dat moet je niet doen bij Harry.

Twee dagen later kwam de man de auto ophalen. Hij zou dezelfde dag nog naar het zuiden vertrekken met zijn gezin. De man bekeek de auto nauwkeurig en was erg in zijn nopjes. Dat had Harry toch weer prachtig weggewerkt. Dat deukje en krasje bij de tankdop. Daar zag je helemaal niets meer van. Wat de klant ook niet zag, was dat Harry ook de tankdop dichtgesmeerd had en gespoten.  Zag je inderdaad helemaal niks meer van. Blij als een kind betaalde de klant het afgesproken bedrag en vertrok naar het Zuiden. Om waarschijnlijk nog net voor de grens met Frankrijk even goedkoop te tanken.

Dat andere voorbeeld bewaar ik voor morgen.

2 Responses to “handige harry”

Trackbacks/Pingbacks

  1. ding dong | Design Thinking by Doing - 6 oktober 2013

    […] terug naar Harry. Wil je eerst weten wie Harry is dan moet je even hier naar toe. Voor wie Harry al kent hier komt het tweede […]

  2. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] handige harry […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: