drama

15 apr

drama.012

Even voor alle duidelijkheid. Ik ben een fan van nieuwe technologie. Ik was de eerste met een Apple Newton en een Minidisc en geloof de enige met een Philips CD i speler. Een echter voorloper. Ik sta niet alleen vroeg op ik ben ook nog eens een early adaptor. Maar soms moet je dingen laten bij zoals ze zijn.

Zo waren we gisteren ons laatste grote rondje aan het maken op de racefiets. Als voorbereiding op Luik Bastenaken Luik aanstaande zaterdag. Met Jacco, Gerhard en Franco meanderden we door het zuid hollandse/zeeuwse landschap. Heerlijk de vaart erin totdat we het volgende bord tegen kwamen:

brug1

En als er op een knop gedrukt moet worden, ben ik er als de kippen bij.

De brugwachter was vervangen door een roestvrijstalen hokje waar, na 15 minuten wachten, zo Frans Bauer uit had kunnen stappen. Maar Frans kwam niet en de brug ook niet. Het was geen Banana Split.

Er gebeurde helemaal niks.  Ook na 20 minuten niet.  Op het voorstel  50 kilometer om te fietsen of dezelfde weg terug te fietsen werd weinig enthousiast gereageerd.

Het ‘noodnummer’ werd gebeld. En er werd ons gemeld dat er iemand onderweg was. 10 minuten later arriveerde Hans Kazan. Want door een paar keer op en neer te lopen op de brug, wat armbewegingen te maken, ging ‘simsalabim’ de brug weer open….of is het dicht. Anyway wij konden weer verder. En Frans Bauer kon in de kast blijven.

Soms moet je niet willen automatiseren. Maar gewoon een babbeltje maken met de brugwachter die er al net zo lang zit als de brug. Liefst met baard en pijp. Oh nee dat mag natuurlijk weer niet. Roken bij een brug.

En als er dan toch een rode knop moet komen dan het liefst deze:

One Response to “drama”

  1. Folkert 15 april 2013 at 7:23 AM #

    Als Dordtenaar had je toch dit filmpje moeten kiezen. http://www.youtube.com/watch?v=ZIkPeZKP-d4

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: