lekker lenig

23 mrt

lekkerlenig.004

Ik ben ontzettend lenig……in mijn hoofd. Net als lenig met je lijf is dat een  kwestie van jarenlange training. We kunnen ALLEMAAL een spagaat doen maar daar moet je wel eerst een beetje oefenen, oefenen, oefenen.

Dat geld ook voor creativiteit. Het verzinnen van nieuwe dingen. Hoe vaker je het doet hoe beter je er in wordt.

Een geweldige opwarmer om je hersenen een beetje los te maken kwam ik tegen in Kaapstad in “mijn” favoriete boekwinkel op de Waterfront. De Waterfront is een mall in de haven van Kaapstad. En als ik Kaapstad ben ga ik daar altijd minstens een middag…..maar liefst een hele dag, rondsnuffelen. In de boekenwinkel zit ook een cafe waar je heerlijk kunt eten en goede koffie kunt drinken. Afgelopen september was ik er weer en kwam ik Rory’s Story Cubes tegen.

Ik heb zowiezo wat met dobbelstenen maar deze kende ik nog niet.

roryscubes2

Ik gebruik ze nu als opwarmer bij trainingen en bij mijn college Story

Hoe werk het. Heel simpel. Je gooit de 9 dobbelstenen en je begint je verhaal met:

“Er was eens……”

roryscubes

Begin met het plaatje dat je het meest aanspreekt. Er zijn geen foute antwoorden. Luister niet naar je Kabouter. Blijf vertellen. Het is een lenigheidsoefening. Een opwarmer voor je creativiteitsspier. Je denkt in verhalen en je vindt altijd een manier om de plaatjes op de dobbelstenen aan elkaar te verbinden. Hoe meer je het doet, hoe makkelijker het wordt om uitgebreidere verhalen te vertellen.

Wat is jouw verhaal?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: