lijn 2

22 mrt

lijn2.012

Als je vast zit met denken voelt dat alsof je aan het eind van een  doodlopend straatje tegen een hoge muur staat. Je hersenen willen niet verder. Je komt niet vooruit. Je wilt nieuwe plekken verkennen maar je weet niet hoe. Een geweldige manier om jezelf op andere ideeeen te brengen is je hoofd letterlijk naar een andere plek te brengen. Ik ontdekte het per ongeluk toen ik een paar jaar geleden in Milaan was. Ik noem deze techniek Line 2 (de lijn naar….) en hij werkt als volgt.

Met de vraag die je moet oplossen in je hoofd pak je de bus, de tram of de metro. Lijn 2. Niet 3 of vier. Nee lijn 2.

Voor velen is dit al een hele bijzondere ervaring omdat ze al jaren niet meer in een bus, tram of metro hebben gezetten.

In je notitie blokje schrijf je alles wat je opvalt. Zonder oordeel. Je observeert. Je schrijft zoveel mogelijk op wat je tegenkomt. Je praat niet. Je kijkt en noteert.

Dat kan want je hoeft niet op te letten of je wel bij de juiste halte moet uit stappen want je blijft gewoon zitten tot de laatste halte. Heel makkelijk.

Aan het eindpunt stap je uit maak je een 360 verkennings draai om je as en volg je nieuwsgierigheid. Volg je  gevoel. Daar vind je de inspiratie voor nieuwe ideeen.

Aan het eind van lijn 2.

One Response to “lijn 2”

  1. Toke 22 maart 2013 at 11:10 AM #

    Lijn 2 gaat naar Dubbeldam, dat wordt een notitie blokje vol

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: