sorry

21 mrt

sorry.011

Voor degene die gisterochtend mijn blog lazen, moet ik even iets kwijt. Sorry. Het was mijn slechtste post tot nu toe. Voorwaarde is dat ik na het lezen van een post een glimlach op mijn gezicht moet hebben en een gevoel van trots. Nou. Gisteren moest ik wel glimlachen maar het was meer een grimas. Later in de middag heb ik hem herschreven. Mede dankzij mijn Kabouter die echt niet ophield met zeiken op mijn schouder:

“Wat een belabberde post was dat zeg”.

Nu vind ik mijn post wel OK.

Maar hoe komt dat nou dacht ik.

Een paar redenen;

1. Ik was eerst gaan fietsen.Ik had om 6.30 afgesproken met mijn fietsmaatje (ruim 2 meter) Jacco Von Brauchhaussen. Toen ik terug kwam en begon te schrijven merkte ik dat ik me veel minder goed kon concentreren. Ik werd al een paar keer gestoord door telefoontjes. Kreeg mailtje binnen. Ik “moest” ook nog van alles doen. Kortom mijn hoofd was verre van leeg en gefocussed.

2. Ik hoorde de vogeltjes niet meer fluiten. Als je vroeg opstaat hoor je de wereld ontwaken. Niemand loopt of rijdt er langs mijn huis. Het geeft een soort spannend gevoel wetende dat ik hier aan keukentafel zit te schrijven terwijl bijna “heel” Nederland nog ligt te slapen.

3. Ander aspect is dat het voelde alsof ik me niet aan mijn afspraak had gehouden. Ik ben 26 januari begonnen met het schrijven van dit blog en dacht:

“Dit ga ik een maand doen.”

En met doen bedoel ik: om 6.00 uur de wekker en uiterlijk om 7.00 op “publish” drukken. Ik dacht toen “dat wordt een hele uitdaging, een maand lang”. Maar hier zit ik weer om 6.18 mijn 50 ste post te schrijven. Het later schrijven van de post gisteren voelde dus gewoon als het niet nakomen van een afspraak met mezelf. Hoor ik je daar denken “lijkt wel een dwangneurose”. Prima. Ik gun het iedereen. En dan zit je hier dan toch maar mooi te genieten van mijn dwangneurose. Vandeweek heb ik met mezelf afgesproken om het EEN JAAR lang te doen. Daar wordt ik zelfs een beetje nerveus van maar het geeft me wel weer een nieuw uitdagend doel. En als je beter wilt worden in iets heb je een doel nodig (1), duidelijke regels (2) en een feedbacksysteem (3). Het koppelen van dit blog aan Facebook, Twitter, Slideshare en Linkedin vormt een prachtig, snel feedback systeem. De regels zijn kristal helder. En niemand dwingt mij dit te doen. Vrijwillige deelname (4)

Check! Het voldoet aan de 4 basis regels van een goed spel.

En het later schrijven voelde gewoon als valsspelen.

En als ik ergens een schijthekel aan heb is het wel valsspelen.

One Response to “sorry”

  1. Annette 21 maart 2013 at 8:54 AM #

    Als je haar maar goed zit 😉

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: