combineer

12 mrt

combineer.007

Nieuwe ideeen zijn vaak gewoon een combinatie van twee of meer bestaande ideeen. Soms weet je die combinatie niet meer en komt het voor als NIEUW. Maar heel vaak is het toch echt een combinatie van iets wat je eerder tegen bent tegengekomen. Zo dacht ik aan het volgende idee.

“Ik ga alle posts van dit blog in een pdf zetten en op een memory stick zetten en deze vervolgens achterlaten in de trein.”

Briljant! Maar hoe kom ik op het idee? Ik moest even goed nadenken waar ik dit gejat had. En nu weet ik het weer. Het is eigenlijk een combinatie van 3 ideeen.

1. Het idee “Dead Drops” van Aram Bartholl

Aram metselde in 2010 USB sticks in de muur. ‘Dead Drops’ is een anoniem , offline, peer to peer file-sharing network in de publieke ruimte. Ik heb werkelijk geen idee meer waar ik het voor het eerst tegenkwam.

deaddrops

2. Het idee “BookCrossing”.

Toen ik een paar jaar geleden een kopje koffie zat te drinken op het terrein van de Westergasfabriek zag ik een oud kookboekje liggen met een sticker van BookCrossing.com inclusief een code. Nieuwsgierig als ik ben, pakte ik het en kwam er op BookCrossing.com achter dat het bewust door iemand achtergelaten was. Met de bedoeling dat iemand, ik dus, het mee zou nemen, het zou lezen en er iets over zou schrijven op BookCrossing.com Zo had mijn boek al 6.437 km afgelegd door 12 landen. Wat een geweldig leuk idee. een soort online flessenpost met boeken.

Schermafbeelding 2013-03-12 om 05.02.33

3. Het idee “Name your Stick”.

We zijn allemaal nummers. Toch? Dus waarom nummeren we onze USB stick niet? Ik heb werkelijk geen idee meer waar ik dit vandaan heb. Volgens mij van een student. Maar slim is het wel. Je geeft je USB stick je telefoonnummer als naam. Mocht je hem kwijtraken kunnen ze je altijd bellen. Je email adres zou ook mooi zijn. Alleen dat zijn teveel karakters. Je kunt er natuurlijk ook nog een file op zetten met je gegevens. Superslim.

Dus combineer, steel en vooral PROBEER.

Schermafbeelding 2013-03-12 om 07.36.41

Ik ga mijn USB stick zo achterlaten in de trein. Wie raadt hoe snel er gereageerd wordt wint:

Een USB Stick met mijn “Boek”.

7 Responses to “combineer”

 1. simon Phoelich 12 maart 2013 at 9:23 AM #

  Ik denk dat je na dezelfde dag nog reactie hebt op je usb stick…. En wat een toeval trouwens. Ik heb ook eens een boek gevonden via bookcrossing.com. Ik lees elke dag je blog. Bijna altijd leuk ! Groet, simon

  • cornoltee 12 maart 2013 at 6:54 PM #

   Hoi Simon, wat goed dat je mijn blog leest. Ik vind het ook bijna altijd leuk. Maar wel altijd goed 🙂 Enne nog geen reactie op mijn stick btw.

 2. Boudewijn de Kemp 18 maart 2013 at 9:17 AM #

  Ik denk dat je stick bij de afdeling gevonden voorwerpen ligt van de NS.
  Misschien een idee om het in de metro te laten liggen?

  • cornoltee 18 maart 2013 at 10:21 AM #

   Hoi Boudewijn,

   Goeie site heb je trouwens……
   En over de stick: ik ga er achteraan bij de ns. Houd je op de hoogte.

   Groet

   cor

  • cornoltee 18 maart 2013 at 10:34 AM #

   Hoi Boudewijn,

   Heb net ns gebeld….niets.
   Ik stuur je een stick met de laatste versie. Kun je die achterlaten in de metro 🙂

   Spannend.

   groet

   cor

   • Boudewijn de Kemp 18 maart 2013 at 10:36 AM #

    Ha, ga ik zeker doen!
    Misschien nog een idee om op die stick iets te zetten als ‘Plug me in’?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Geldspoor. Design Thinking by Doing verhaal 647/1.111 | Design Thinking by Doing - 15 januari 2015

  […] geprobeerd om ‘dingen’ rondgestuurd te krijgen. Zo liet al een keer een memorystick met al mijn verhalen achter in de trein en stuurde ik laatst een aromastick naar Samantha in Leeuwarden met het idee om deze door te […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: