foonvasten

10 mrt

foonvasten.004

Het is de nieuwe hype. Nog niet gehoord? Dat komt nog wel. Ik ben altijd een beetje, te vroeg, met trends. Je hebt trendwatchers en voor wat daarvoor zit is niet echt een naam. Geloof ik. Enfin Foonvasten is een nieuwe trend overgevlogen uit Nepal. De Dalai Lama ergerde zich kapot  aan de jonge lama’s die   zelfs zakjes hadden gemaakt in hun mooie oranje gewaden om hun mobieltje bij zich te kunnen houden. De Dalai Lama spuugde vuur  maar dat is natuurlijk niet erg spiritueel. Dus stuurde hij mij een brief waarin hij me vroeg om met een creatieve oplossing te komen. Die pakte ik met een hand aan want met mijn andere hand was ik aan het whatsappen. Ik begreep zijn probleem. Ik had er zelf ook last van. Om me in te leven besloot ik toen volgens Tibetaans gebruik te vasten. Ik veranderde mijn  voice mail:

“Hallo dit is de voice mail van Cor Noltee. Ik ben de komende maand niet mobiel en online bereikbaar. Je kunt bereiken op de Oudenhovenstraat 1 in  Dordrecht. Tot ziens.”

Na een week gebeurde het. Vrienden die ik al tijden niet meer bij mij thuis gezien had, kwamen opeens langs.

“Ja! Ik kon je niet bereiken!”

“Hoezo?” zei ik “Je bent er nu toch. In real life. Gezellig. Bakkie koffie?”

In die maand heb ik mensen over de vloer gehad die ik jaren niet meer thuis had ontvangen. Het was net als vroeger. De zoete inval. Reuze gezellig. Geen afspraken maanden van te voren. Geen agendas trekken. Heerlijk spontaan.

Een bijzonder fysiek gevolg was het volgende. Ik liep op de Voorstraat in Dordrecht en ik voelde duidelijk mijn mobiel trillen in mijn rechterbroekzak. Ik graaide in mijn zak en vond hem daar niet natuurlijk. Ik moest lachen om mezelf. Maar ik had het toch echt gevoeld. Nou ja. 8 minuten later trilde die weer. Weer automatisch die hand in mijn zak weer geen foon. Nu moest ik toch niet meer lachen. Het werd een beetje eng. Toen ik na 5 minuten weer duidelijk mijn mobiel voelde trillen met de regelmatige tussenpozes wist ik het zeker. Ik had foon fantoom pijn. Ik was mobiel afgesloten van de wereld, alleen mijn zenuwen dachten dat ik nog verbonden was. Ik belde de dokter en ik kreeg er een pilletje voor.

Bang voor claims van de Dalai Lama heb ik hem toen het voorstel gedaan om te verhuizen naar een gebied zonder bereik. Volgende maand komt ie met zijn gevolg naar Haamstede in Zeeland. Zeeland wordt oranje.

Lieve mensen. Probeer het vandaag maar eens. Verander je voice mail. Bak een appeltaart en zet een pot koffie. Blijf lekker thuis.

Ben benieuwd wie er langs komt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: