ik heb een idee

3 mrt

ikhebeenidee.008

Gistermiddag was ik op pad met Barry. We gingen zijn hoekbank en mijn Minibar ophalen met een boedelbak in Lage Zwaluwe. Die Minibar heb ik 3 maanden verhuurd aan Oracle. Das een leuk verhaal over “ik heb een idee” maar niet vandaag. Vandaag is Barry mijn held. Een echte held. Een superheld. Heerlijk van die mensen die zeggen “ik heb een idee” en het er vervolgens NIET bij laten. Ik schreef daar al eerder over . Een idee is maar 1 punt waard van de 1.111 punten. Barry is een held omdat ie een idee had en het idee maakte. Ondanks “enige obstakels”. Een geweldig, waargebeurd verhaal over volharding en krijgen wat je wilt.

Barry zat in een vliegtuig van British Airways het  inflight magazine door te bladeren toen hij een prachtige zwart foto in een advertentie van een Italiaans kledingmerk zag. Barry dacht:

“Zo die zou mooi boven mijn bank staan.”

Vervolgens vergat Barry het blad mee te nemen.

Thuis gekomen baalde hij daar flink van. 50% van de mensen die zo’n idee als Barry hebben, haken nu af. Barry niet. Barry gaat op zoek naar het de naam van het inflight magazine van British Airways en belt ze op. Hij vertelt ze wanneer hij met ze vloog en of hij een pdf kan krijgen van  het desbetreffende blad. Dat krijgt hij niet. Hij wordt geen millimeter verder geholpen door het blad. Ik dacht nog. Bizar! Iemand die zoveel moeite neemt die moet je toch verder helpen!! En hoe moeilijk kan het zijn.

Enfin van de 50% haakt hier denk ik weer zo’n 50% af.

Barry niet.

Barry belt het blad nog een keer. Nu uit naam van het bedrijf  waar ie werkt. Hij is marketing manager bij een groot internationaal bedrijf. Ze ruiken geld bij het blad. Barry heeft beet. Tussen neus en lippen door vertelt hij dat hij laatst het blad had gelezen in het vliegtuig en dat ie daar een mooie zwart wit foto had gezien.

“Oh wat voor foto  meneer? Dan kijk ik even voor u.”

Binnen 2 minuten kreeg Barry de naam van de adverteerder, maar geen pdf. Barry had nog steeds de foto niet.

Van de helft van de helft valt nu denk ik weer de helft af.

Barry niet.

Barry belt het Italiaanse modemerk in Italie. Nul op request.

Van de helft van de helft van de helft valt nu denk ik weer de helft af.

Barry niet.

Barry zoekt op youtube naar het merk en vindt daar een reclame filmpje van het merk waar de advertentie een shot uit blijkt te zijn. Barry zet het filmpje op pause bij het juiste frame en zoekt in google naar vergelijkbare beelden. Dat schijnt te kunnen. Wist ik niet. Ga ik zeker een keer uitproberen. Uiteindelijk komt ie bij de Russische topfotograaf uit die hij belt……en het beeld ook niet geeft. Barry heeft natuurlijk het liefst een beetje grote file omdat ie de foto wilt vergroten en boven zijn bank wilt hangen. Helaas.

Van de helft van de helft van de helft van de helft valt nu denk ik weer de helft af.

Barry niet.

Barry neemt het frame uit de commercial en gaat er mee naar een bedrijf dat grote afdrukken maakt. Deze hebben dat ene frame geprojecteerd en daar weer een foto van gemaakt, bewerkt en geprint. Eenmaal thuis viel de ,voor heel veel geld op kunststof gedrukte, foto aan duizend stukken.

Van de helft van de helft van de helft van de helft van de helft valt nu denk ik weer de helft af.

Barry niet.

Barry is mijn Held. Barry heeft goede ideeen en gaat er voor. Een jaar later en vele uren werk (waar ie niet voor betaald is ) is dit het resultaat.

Fan tas ties.

“Je ziet de pixels wel goed hoor”, verontschuldigde Barry zich nog.”

Who cares……

barry

4 Responses to “ik heb een idee”

Trackbacks/Pingbacks

 1. outsource insource | Design Thinking by Doing - 26 september 2013

  […] Cor. En daar komen mooie dingen uit. Zo werken we ook Samen met Gerrit. Ik schreef al eerder over Barry en Gerrit. Samen zijn we een geweldig creatief […]

 2. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […] Cor. En daar komen mooie dingen uit. Zo werken we ook Samen met Gerrit. Ik schreef al eerder over Barry en Gerrit. Samen zijn we een geweldig creatief […]

 3. Boordeel. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 535/1001 | Design Thinking by Doing - 22 september 2014

  […] Markplaats. Nu ken ik BS goed dus ik verwachtte dat er nog wel een verhaal achter zat. Net zoals die andere keer dat hij een idee […]

 4. Van Hololens tot Pepper’s Ghost. | Design Thinking by Doing - 21 juli 2016

  […] Blijkbaar heb ik de dag nadat ik met Barry op pad ben geweest wat te delen. Enfin hier het geweldige verhaal van Barry over het hebben van een idee. Maar terug naar gisteren. Gisteren […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: