Laf en lef scheelt maar een letter.

24 feb

nogutsnoglory.010

Soms doe je alles goed maar lukt het toch niet. We hebben allemaal wel ideeen gehad waarvan we het tot op de dag van vandaag heel jammer vinden dat ze niet door gegaan zijn. Ideeen die zo goed “klopten” dat je er van overtuigd was dat ze een succes zouden worden:

simple

unexpected

credible

concrete

emotional

story

Succes. Maar een goed idee is niet alleen een verkocht idee. Een goed idee is een idee dat je de wereld in gebracht hebt en wat zich in de echte wereld kan ontwikkelen. Zie het maar als de geboorte van een idee in de vorm van prototype. Zeker als het om een interactief idee gaat. Een idee waarbij de deelname van mensen een vereiste is. Waarbij mensen iets moeten doen.

Toen M&M met de vraag kwam of “we iets met Hyves” konden bedenken, zat ik op het puntje van mijn stoel. Mijn bioscoopstoel dan wel te verstaan. Want naast popcorn is M&M voor mij ook film.

De vraag werd: “Hoe kunnen we op Hyves iets met film en M&M doen?”

Film was geen onbekend terrein voor M&M en film is iets waar over gepraat wordt op Hyves.

Maar hoe gaan we dit dan faciliteren?

Het idee dat we bedachten was heel simpel, nogal onverwachts, zeer concreet, geloofwaardig, emotioneel en een verhaaltje in notedop:

“Welke film zou jij nog 1 keer in de bioscoop willen zien?”

Snap je het?

Moet ik het verder nog uitleggen?

Kun  je dit idee makkelijk doorvertellen in de kroeg straks?

Ik leg je het graag toch nog even uit.

Hoe werkte de actie. Allereerst moest je vriend worden van Red of Yellow. Ze hielden namelijk allebei van totaal andere films. Vervolgens koos je je 3 “all time favorite” films die jij graag nog 1 keer met al je vrienden in de bioscoop zou willen zien.

m&m.070

 

Je plaatste de widget op je eigen Hyves pagina en stuurde al je vrienden een film uitnodiging. Als je samen met je Hyves vrienden de zaal vol had, zorgde M&M dat ie nog 1 keer in de bioscoop kwam.

Het zag er ongeveer zo uit:

m&m2.077

 

In de widget konden bezoekers op je Hyves pagina zien welke 3 films jij nog graag een keer in de bios zou willen zien en of er nog plek was.

Met een druk op je knop reserveerde je je plekje. En met een zak M&M in je hand had je toegang tot de film. De hele zaal aan de M&M. Mmmmmmmm.

Wat is hier niet goed aan?

In ieder geval 1 ding. Het is nooit uitgevoerd.

Misschien waren we te vroeg. Misschien waren ze te bang. Misschien moeten ze het nog een keer proberen.

Proberen?

“There is no try. There is only DO.”

(Yoda)

 

 

 

 

2 Responses to “Laf en lef scheelt maar een letter.”

  1. Niels 24 februari 2013 at 2:35 PM #

    Goed verhaal, goed einde! Het kan ook een leuk idee zijn als “CD-presentatie”. “The making off” kijken samen met de artiest en je kaartje is de nieuwe cd.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] Laf en lef scheelt maar een letter. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: