En de winnaar is…

15 feb

Van informateur tot innovatiedirecteur. Van debater tot vormgever. Van cadeau-ontwerper tot stadsvergroener. Van kunstacademie student tot bestuursadviseur. Van CX director tot zoon die echt adviezen nodig heeft om zijn puberzoon te helpen bij het schoolse leren. En de drie kinderen die wel wat geloof in eigen kunnen & experimenten van mij kunnen gebruiken in hun zoektocht naar het nut van het leven en zakelijk geluk. Of toch die verbinder die zich afvraagt hoe we samen tot een socialere, inclusieve, democratische en verbonden samenleving kunnen komen?

Ik gun jullie allemaal een kennismaking met De Dromer, De Wakkerschudder, De Inkaartbrenger, De Bewijsverzamelaar, De Vragenmaker, De Ideeënbedenker, De Ideeënwaardeerder, De Uitprobeerder en De Verbeteraar. En als je ze leert kennen hoop ik dat ze je helpen om dingen te veranderen, te verbeteren. Want doen brengt het denken verder.

En geloof me dat ik jullie het liefst allemaal het boek zou geven. Maar dat is te makkelijk en ook niet de opdracht. Ik zou het aan 1 iemand geven. En dat is moeilijk kiezen. Dus heb ik hulp ingeschakeld van de Ideeënwaardeerder. De Ideeënwaardeerder heeft me geholpen bij het bepalen van de twee criteria. Die ene had ik al genoemd; originaliteit. De andere komt voort uit de gedachte van Valentijnsdag; de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven.

Aandacht geven aan je geliefde. Want aandacht maakt alles mooier. De oude, prachtige payoff van IKEA die ze natuurlijk nooit hadden moeten veranderen, maar dat is een ander verhaal.

Als ik originaliteit en ‘aandacht voor je geliefde’ als criteria hanteer, heb ik behoefte aan een definitie van ‘geliefde’. Mag je je collega, je kind of jezelf ‘geliefde’ noemen of zijn we dan grensoverschrijdend bezig? Zeker wel. Maar zijn we in de liefde niet beter af zonder grenzen. Het feit dat jullie tijd en aandacht hebben besteed aan de ander (of jezelf) is een liefdevol gebaar en een cadeau op zich. ‘Wees lief voor elkaar. De rest is ruis.’ leerde ik van mijn lieve buurman Ap. 

Hebben jullie in de gaten waar ik naar toe wil? Enig idee wie er gaat winnen?

De winnaar van ‘De kleine grote design thinking doeboek Valentijns actie’ is…

…….na de reclame.

Geef een reactie

Ontdek meer van Design Thinking by Doing

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder