Heel speciaal. 15/500

20 jul

Vandaag is het woensdag. En vandaag is ook Cees jarig. Cees is vandaag 88 geworden. Cees was de vriend van mijn overleden moeder. En toen mijn moeder in 2011 overleed erfde ik de frietpan. Mijn moeder en Cees aten elke woensdag friet met frikandel speciaal.

Sinds 2011 ziet mijn woensdagavond er zo uit:

De oplettende kijker ziet een aantal verschillen. Zo staan er op de tweede foto twee schaaltjes peertjes. Soms staat er een bakkie soep. Groentensoep, bruinen bonen soep of erwtensoep. Altijd zelf gemaakt en tot een aantal jaar geleden uit eigen tuin. Ik was enthousiast afnemer van de groenten en fruit uit de tuin van Cees. Cees stopte met de 300 m2 moestuin toen hij niet meer alles zelf kon doen. De aardappels komen niet meer uit eigen tuin en de frietpan is vervangen door een airfryer. Maar verder is de woensdagavond mijn anker van de week. Over ankers gesproken. Cees vaart al heel zijn leven. Eerst de wereld rond, toen op de bok en later met de Joy. Maar toen Joy een paar jaar geleden volledige uitbrandde door een ontploffende gastank van de buurboot betekende dat het einde van Cees zijn vaaravonturen. Tuurlijk niet. Cees kocht een nieuwe boot. Was weken bezig met het perfectioneren van de uitrusting en was twee weken geleden nog in de Biesbosch met Joy2.

Cees surft ook nog. Op het internet. Op zijn iPad. Hij is beter op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt dan ik. En al helemaal op voetbal gebied. Niet alleen buiten het veld, ook op het veld. Zijn analyses zijn vaak beter dan wat ik op TV hoor. Daarnaast is Cees begenadigd kunstschilder, verhalen verteller, ex kanarie en vissenkweker. Ter land, ter zee en in de lucht. Cees is overal geweest. Maar woensdag eten we friet met frikandel speciaal in Dordrecht met links uitzicht op de rivier:

en voor mij:

Cees is mijn grote voorbeeld als het gaat om vasthoudendheid en nieuwsgierigheid.

Heel speciaal.

Cees gefeliciteerd!

7 Responses to “Heel speciaal. 15/500”

 1. eljadaae 21 juli 2022 at 9:47 AM #

  Ik dacht eerst dat het potjes verf waren en een doek! En gefeliciteerd met Cees!

  • cornoltee 21 juli 2022 at 10:19 AM #

   Abstracte kunst van Cees de Vries!

 2. Francien Fransen De Vries 22 juli 2022 at 8:38 AM #

  Wat een geweldig stuk heb je geschreven over mijn vader.
  Dank hier voor.
  Bof ik toch even dat het mijn vader is.
  Fijn dat hij ook steeds na tegenslag toch weer de draad op weet te pakken.
  Onze held
  Groetjes Francien

  • cornoltee 22 juli 2022 at 10:40 AM #

   Hij is het toonbeeld van veerkracht. Als ie bokser was zou hij blijven opstaan.

 3. els 27 juli 2022 at 9:33 AM #

  ‘N week later maar nog van harte met Cees 🥳

  • cornoltee 27 juli 2022 at 10:47 AM #

   Dank Els. Mis je ons een beetje? Ik jou wel.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Overbodige obstakels 16500 | Design Thinking by Doing - 22 juli 2022

  […] tegenslag toch weer de draad op weet te pakken.’ Schreef de dochter van Cees als reactie op mijn post op Cees zijn 88ste verjaardag. En dat vind ik eigenlijk nog beter verwoord dan wat ik schreef. Ik gebruikte het woord […]

Geef een reactie

%d