De titel van deze post schrijf ik later.

7 jan

Ik word nergens zo gelukkig van als van uitstellen. En dan vooral de hele kleine dingen. De makkelijke dingen. De dingen die, als ik ze zou doen, zo gebeurd zijn. Maar ik doe ze niet, ik stel ze nog even uit. 
En als ik ze dan op het aller aller aller allerlaatste moment doe en daar dan nog sneller mee klaar ben dan ik dacht, en het ook nog makkelijker was dan ik dacht, ja dan overvalt me een zaligmakend gevoel waar geen dope tegenop kan.
Uitstellen. Dat zouden meer mensen moeten doen.

10 Responses to “De titel van deze post schrijf ik later.”

 1. Gerard 7 januari 2021 at 4:16 PM #

  Dat is lekker zeg Cor. Ik kan me nog een post herinneren waarin je jezelf voornam om juist niet uit te stellen en zeker niet de kleine dingen die je binnen 1 minuut kan doen. Direct oppakken was het design thinking advies.
  Deze “MINUUT VAN DIE COR DIE WIJ NIET KENNEN” is inmiddels opvoedkundig helemaal ingeburgerd en een running gag binnen huize Arink. En nu zegt ie rustig. Uitstellen, moeten meer mensen doen. Hoe moet ik dit nu weer verkopen? Think, hier maar weer eens een design op.

  Nou snap ik wel dat jij ervan uitgaat dat geen hond die posts van jou leest en zeker er niet iets van opsteekt, maar weet wel, heeeeel, heeeel af en toe blijft er nog wel eens iets hangen en doen zelfs mensen er iets mee, maar dan moet je het godverdegodver niet een paar jaar later weer overboord kieperen, gekke Cor

  • cornoltee 7 januari 2021 at 5:03 PM #

   Een reactie stel ik nog even uit.

 2. Betty. 7 januari 2021 at 5:00 PM #

  Ha ha. Hier word ik vrolijk van.

  • cornoltee 7 januari 2021 at 5:04 PM #

   Een glimlach NOOIT uitstellen.

 3. Ap 7 januari 2021 at 5:10 PM #

  Morgen misschien Cor… Of volgende week. Of zo…
  Schuurt wel.

  • cornoltee 7 januari 2021 at 5:14 PM #

   Zal ik je iets verklappen? Toen ik het stukje schreef schoot de titel me te binnen: uitsteljunkie.

 4. Tieneke 7 januari 2021 at 10:58 PM #

  Uitstellen
  onder- druk
  drug of choice
  niets kan ervaring vervangen
  adrenaline.

 5. els 8 januari 2021 at 10:02 AM #

  👍🏻😀

 6. Wim 8 januari 2021 at 10:29 AM #

  hoi Cor, fijn dat je uitstellen in zo’n gelukzalig perspectief plaatst. dat zouden meer mensen moeten doen. het doet me denken aan Winnie de Poeh die naar de pot honing kijkt maar nog even besluit hem niet te openen. de tijd tussen het voornemen om honing te gaan eten en het honing eten zelf. De verkneutertijd noem ik dat, Daar wordt je zelfs gelukkiger van dan van honing eten. Want voor honing eten (en andere lekkere dingen) geldt immers de wet van de afnemende meeropbrengst. groet Wim

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: