Aangenaam

17 nov

Ik heb de behoefte me even voor te stellen. Het is namelijk een hele tijd geleden dat we elkaar zagen. Normaal gesproken geef ik altijd iedereen een hand die ik tegen kom maar dat mag niet meer. Tijdens trainingen vond ik zomaar een hand geven niet genoeg maar wilde ik ook de hele groep met elkaar verbinden. Via Jane MacGonigal leerde Massive Multiplayer Thumb Wrestling kennen; Duimworstelen. Als je elkaar een korte tijd vasthoudt komen er allerlei stofjes in je lijf vrij die voor dat ‘wijzijneen’ gevoel zorgen. Het resultaat? Iedereen houdt van elkaar. Een betere start van een sessie kun je je niet wensen. Maar hoe doe je dat in tijden waar je waarschijnlijk terugtrekkende handen op request krijgt vergezeld van boze, bange of verontwaardigde blikken als je je rechter hand uitsteekt? En hoe doe je dat online? Hoe zorg je ervoor dat mensen zich met elkaar verbinden op een aangename manier? En op een manier die echt verbindt? Menig voorstelrondje is dodelijk saai, niet leuk en zonde van de tijd. De allerergste zijn die waarbij men het podium pakt om zich eens even stevig en uitgebreid neer te zetten. Herkenbaar? Er schiet me ineens een hele leuke te binnen maar die houd ik nog even voor me. Ik geef teveel weg volgens mijn ‘manager’. Ok, ok. maar hier dan de op een na leukste kennismakingsoefening die ik ken. De Handtekening. Doe je mee? Leuk!

Wat heb je nodig?

Een A4tje en een pen/potlood/stift.

Zet je rechterhand op het papier.

Trek je hand over. De laatste keer dat je dat deed was misschien wel op de kleuterschool.

Geef nu per vinger antwoord op de volgende vragen:

Als je bijvoorbeeld met Zoom werkt, kun je deelnemers eerst hun handtekening laten zetten om ze vervolgens in duo’s in een Breakoutroom aangenaam kennis met elkaar te laten maken.

Aangenaam weer kennis te maken.

Meer tips over hoe verbinding kunt maken in online omgevingen? Morgen tussen 15.00 – 16.00 geef ik een Zoomtraining over de DO’s in online ontmoetingen. Wat die kost? Dat bepaal je zelf achteraf.

https://zoom.us/j/2592109619

Vraag niet hoe het kan maar profiteer er van.

2 Responses to “Aangenaam”

  1. Monique Doerlein de Win 17 november 2020 at 11:59 AM #

    Hoi Cor, wat een leuk wijze van kennismaken, van harts-verbindingen leggen. Ik ga het binnenkort inzetten en laat je weten hoe het was. Ik ben er morgen ook bij, benieuwd naar meer creative tools van je! Harte-groet, Monique

  2. Ineke 22 november 2020 at 8:53 AM #

    Ik ken dit model net iets anders: de pink staat dan voor ‘waarin voel je je klein?’ Is ook wel leuk ☺️

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: