In gesprek met Til Groenendijk. Deel drie

22 mei

Goedemiddag Piet.

Cor! Ben je er nu alweer.

Jazeker. Ik heb nog zoveel te vertellen over mijn gesprek met Til Groenendijk. We hebben uiteindelijk ook ruim twee uur gesproken. En weet je wat me, het gesprek naluisterend, zo opvalt?

Nee.

Dat Til zo ontzettend goed luisterde naar wat ik allemaal te vertellen had. Zo had ik haar verteld dat ik met de groep van Menno de feedback sessie niet gedaan had omdat daar te weinig tijd voor was. Dat ik ze in de resterende tijd 3 opties had gegeven:

  1. Wat heb je geleerd?
  2. Wat zou een volgende fase zijn?
  3. Maak een tweede opvolger met de 3 criteria; 3 kleuren, rechte lijnen en abstract.

Waarop Til antwoordde “Ah toen heb je die 3 criteria die uit de feedbacksessie uit de  andere klas kwamen al gegeven.” Maar luisterend naar wat en hoe Til het zei, had ik het idee dat ze dat jammer vond dat ik met de groep van Menno geen feedbacksessie had gedaan.

Zou je daar nog iets mee kunnen doen?

Wat ik zou kunnen doen, is weer een film maken waarin de tekeningen voorbij komen met hun eigen commentaar eronder en ze na elke tekening te vragen;

  1. Waarom is dit een goede opvolger?
  2. Wat voor tips zou je de maker geven om de tekening meer aan te laten sluiten op het voorgaande werk.

Dan lijkt me het zinvol om ze dat filmpje waarin mijn werk in elkaar overvloeit vooraf nog een keer te laten zien en en ze dan de vragen te stellen.

Goed idee Piet.

Weet je trouwens dat, toen ik aan het eind van de speltest de kinderen bedankte voor hun medewerking  een van de leerlingen riep; “Je hebt ons van het rekenen gered!” waarop Menno heel gevat reageerde met “Elk voordeel heb zijn voordeel.”

Ben zo terug Piet. Maak ‘even’ die film.

Tot zo Cor. We sluiten wel om 17.00.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: