Coenvince Coenfuse

19 feb

george-clooney

Wie kent de films van de Coen Brothers? Fargo? No Country for Old Men? The Big Lebowski? Ik ben groot fan. Samen met Wes Anderson mijn favoriete filmmakers. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen toen ik gisteren naar de nieuwe Coen broers film ‘Hail, Caesar!’ ging. De Coen broers maken films met een vaste crew een ongelooflijk oog voor detail en een apart soort humor. Zo spelen George Clooney en ook Frances McDormand (de vrouw van Joel Coen) weer een rol in Hail, Caesar!

Wat veel van hun films zo goed maakt, is dat er tijdens de film allerlei bizarre, onverwachtse dingen gebeuren die ik als kijker heel normaal vind. Je wordt van het ene in het andere bizarre verhaal geslingerd. Me met een glimlach of frons achterlatend maar op het eind alles miraculeus op zijn plek vallend……of juist nog meer frons of ingehouden schaterlach creërend. Maar Hail Caesar bleef een grote frons.

Ik kan me zo voorstellen dat ze het zelf allemaal reuze grappig vinden maar ik heb echt overwogen om halverwege de zaal uit te lopen. Er ontbreekt iets aan deze komedie, maar wat? De dialogen zijn af en toe grappig maar niet meer dan dat. Alle personages zijn figuranten in een snelle opeenvolging van loshangende sketches. Een lust voor het oog. Dat wel.

Maar Hail, Ceasar! did not Coenvince and Coenfuse.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: