Ik wil de muziek maken die ik wil, lekker live spelen en vrij leven.

18 feb

Gisteren kocht ik sinds tijden weer eens muziek. Gewoon op CD en ik dacht “ik koop er twee.” Een voor mezelf en een voor een vriend die me de eerste cd van Django Django voor mijn verjaardag gaf.

Gisteren luisterde ik de cd eerst alleen en daarna 2 keer met vriend Gert Jan.

Wat een goede plaat.

Dit is wat de artiest er zelf over zegt:

“Er zijn tegenwoordig zo veel bands die muziek maken die precies klinkt zoals de massa het wil horen. Deze bands passen hun muziek aan, om groter te kunnen worden. Ik doe dat niet, ik kan dat niet, ik maak wat ik zélf wil en ik ben fucking dankbaar dat er een publiek is dat mij deze vrijheid geeft. Dank jullie wel, ik ben fucking gelukkig!”

en

“Geld moet nooit een drijfveer zijn om muziek te gaan maken. Elke muzikant die dat denkt, kan beter een bank overvallen. Mijn drijfveer achter deze plaat is dat ik dit wilde maken, omdat ik dit wilde maken. Het is wat het is. Ik heb alles zelf ingespeeld en opgenomen, alleen deze keer met slechts een 4-track cassette recorder. Het is wat het is. Het zal even wennen zijn misschien. Ik begrijp ook wel dat dit een commerciële zelfmoord kan worden, maar ik ben dan ook niet op zoek naar hitjes. Ik wil de muziek maken die ik wil, lekker live spelen en vrij leven. Dat hoor je op dit album terug.”

Ik ben fan van Jett Rebel. Wat een goede plaat “Truck”.

En wat dacht je van deze Bowie cover, volgens Ad Visser “Goed gedurfd gespeeld he, met veel risico vriend, heel goed.”

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: