De camera van mijn iPhone zit vol met stof. Dat komt omdat ik hem zonder hoesje in mijn broekzak draag. Ik weiger namelijk een hoesje te kopen voor mijn iPhone. Ik heb namelijk ook geen plastic hoes om mijn bank zoals mijn oma had en ook geen hoezen om mijn autostoelen zoals mijn oom had.
Ik ben gestopt met het panisch mooi houden van mijn dierbare spullen toen ik ’s nachts in het bos achterin een Landrover met mijn, door een juwelier gesponsorde, Camel horloge hard tegen de deurpost botste en er een grote kras op het glas ontstond. Ik ken zelfs mensen die bewust de plastic film over hun afstandsbediening laten zitten. Om het maar mooi te laten. 100% perfect. Maar dat is natuurlijk vechten tegen de bierkaai.
Vechten tegen de bierkaai betekent ‘het onmogelijke proberen te bereiken, een verloren strijd aangaan’.
Deze uitdrukking is ontstaan in Amsterdam. De bewoners van de Bierkade (een deel van de Oudezijds Voorburgwal, gelegen bij de Oude Kerk) stonden bekend als echte vechtersbazen. Wie het tegen hen wilde opnemen, kon er bij voorbaat zeker van zijn de strijd te verliezen. (bron: genootschap onze taal)
Gelukkig kan ik de stof gewoon zelf van de lens van mijn iPhone halen. Een instructiefilmpje vond ik met twee woorden in Youtube: dust iPhone.
En ik belandde hier:
Een van van de beste tips om de heeeeele kleine schroefjes niet kwijt te raken is een witte ondergrond te gebruiken.
Toen ik hem de woorden screw and loose hoorde zeggen vond ik dat wel een mooie titel voor deze post. Want ik vraag me af of er niet een schroefje of is het steekje los zit bij iedereen die probeert haar/zijn gezicht 100% te houden. Misschien een beetje rare sprong van stof in mijn iPhone, plastic hoezen op de bank. En je moet het natuurlijk zelf weten of je je lippen laat opspuiten of je rimpels laat strak trekken. Maar ik vraag me af of men er werkelijk gelukkiger van wordt. Even misschien. Maar daarna is het toch echt vechten tegen de bierbaai. Mijn moeder zei altijd ‘Schoonheid komt van binnenuit.” Ik zeg bedenk goed wat je met je eerste gezichtsCORrectie doet. Een 100% perfect gezicht bestaat niet. Gezichten zijn ook niet 100% symmetrisch. Dat ziet er namelijk heel onnatuurlijk uit. Wil je dat eens proberen?
Kijk dan hier.
Of bekijk het maar.
Geef een reactie