This is the truth. Design Thinking by Doing verhaal 629/1.111

28 dec

thisisthetruth629.001 Laatst schreef ik over wanneer je voor het laatst iets voor het eerst hebt gedaan. Vandaag schrijf ik als laatste iets wat ik voor het eerst heb gedaan. Het voor het slapen gaan schrijven op mijn blog in plaats van schrijven nadat ik heb geslapen. Vakantie doet rare dingen met je en Kerst al helemaal. Maar stel je voor als je dingen achterste voren zou doen. Ik heb ooit yogalessen bij een bejaard vrouwtje gevolgd en die had een werkelijk fantastische oefening. De oefening ging als volgt. Je gaat lekker liggen en je gaat een uur terug in de tijd en je beleeft dat uur zo gedetailleerd mogelijk. Dan ga je twee uur terug in de tijd en je beleeft dan dat uur, 3 uur terug, 4 uur terug totdat je bij het moment komt dat je wakker werd. Toen ik de oefening voor het eerst deed was ik na 2 en half uur vertrokken in een droom die me zwevend langs de kust naar Ameland bracht waar ik vervolgens op mezelf neerkeek in het yogazaaltje waar ik in een slaapzak op een yogamatje lag. In de verte hoorde ik stemmen en ik werd langzaam wakker met mijn yogalerares zittend voor met een grote glimlach. Ik was minutenlang weg geweest. Ja, er gebeuren rare dinge dingen als je dingen omdraait. Het mooiste voorbeeld wat ik ooit zag was de prijs winnende campagne voor de Argetijnse presidents kandidaat Lopez Murphy. Elk verhaal heeft twee kanten. Dat is de waarheid.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: