Nip Tip. Design Thinking by Doing verhaal 619/1.111

18 dec

niptip619.001

Vorig jaar gaf ik jullie een tip voor de dure decembermaand. Ik herhaal hem hier nog even. Maar wacht even trouwe lezers ik sluit af met een kadotip. De tip ging van van vorig jaar ging over wijn. Onderzoek wijst keer op keer uit dat als mensen wijn drinken uit een hele dure fles ze deze wijn ook lekkerder vinden. Ook als er hele goedkope wijn in zit.  Ze zeggen het niet alleen. Nee ze VINDEN hem ook echt lekkerder. Als je gelooft dat het dure wijn is dan vind je hem ook lekkerder. Ze hebben dit getest in een FMRI scanner en zagen dat de gebieden in de hersenen die aangeven of iemand geniet oplichtten als een kerstmisboom.

In de Dure Decembermaand  is het tijd voor actie. Een wijnactie. Een goedkope, waardevolle wijnactie.

Stap 1.

Je koopt een heeeeeeele goedkope fles wijn met schroefdop. Nee NOG goedkoper.

Stap 2.

Zondagochtend  om een uur of tien ga je naar een glasbak in een dure buurt en wacht je tot er een geblondeerde, gebotoxde, silicone bejaarde uit een Porsche Cayenne stapt.

Stap 3.

Je vraagt of je haar duurste fles wijn met schroefdop mag hebben. Voordat ze hem in de glasbak gooit. Let op de schroefdop. Voel je je echt heel ongemakkelijk zeg dan dat je zoontje dure flessen spaart.

Stap 4.

Je schenkt thuis de goedkope wijn in de dure fles. Schroefdop erop. Niet vergeten. Goedkope wijn vlekt net zo erg als dure.

Stap 5.

Doe hem in een wijnkistje.

Durf je dit toch niet aan bij je schoonfamilie heb ik een andere tip voor je. Die kwam ik gisteren tegen in de Bijenkorf in Eindhoven.

De tip heet Nip en dat rijmt.

Ik maakte de foto eigenlijk voor de Elbert maar wilde deze tip jullie toch niet onthouden.

niptip

Dus mocht je door de mand vallen met die goedkope bocht en die dure fles, trek je alles uit je wijnkast en doe je de ultieme wijnproeftest. Je kunt Nip ook online bestellen, hier.

Proost!

One Response to “Nip Tip. Design Thinking by Doing verhaal 619/1.111”

  1. Els 18 december 2014 at 7:42 AM #

    En dan een fles wijn krijgen waarvan de dop al los zit whahaha…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: