Dit is Design Thinking by Doing verhaal 601/1001

30 nov

danielkevingiovanni601.001

Van Oliver Stone hoorde ik ooit de term Me Time. De tijd die je 100% voor jezelf neemt om iets te doen. Mijn schrijven is pure Me Time en van de week dacht ik dat aan een hele dag Me Time en bedacht wat ik die dag dan zou willen doen. Nu weet ik niet hoe het bij jullie is maar in mijn boekenkast staan nog wel een aantal boeken die ik nog steeds niet gelezen heb. En aangezien ik niet, zoals mijn vriend DJ kan snellezen, moet ik er gewoon tijd voor inruimen. Dat kan ik doen door bijvoorbeeld te combineren. Niet meer buiten fietsen maar op de hometrainer met een boek of in plaats van Weeds of Fargo op Netflix een boek pakken. Ik weet het gaat om prioriteit. En toen ik van de week dacht aan welke boeken ik dan zou willen lezen, liefst voor de open haard in een kasteel in de Ardennen of zo, kwam ik op de volgende titels.

Wat technologie wil van Kevin Kelly.

Ons feilbare denken van Daniel Kahneman.

en

The Value of Arts for Business van Giovanni Schuma

Ik denk dat door deze drie te combineren ik misschien een antwoord kan vinden op de vraag:

Hoe kunnen we technologie gebruiken om betere relaties te creëren binnen organisaties.

Dat ik er nu over schrijf komt omdat het boek van Daniel Kahneman een dag nadat ik er over wilde schrijven me in reactie op mijn college gisteren op de open dag op HKU werd aangeraden door een betrokken ouder. Zij bekent dat ze Kahneman heeft gelezen en legt uit dat ons brein twee zogeheten agenten heeft. “De ene agent die alles zoveel als mogelijk op de automatische piloot doet, dit kost nl minder mentale en fysieke energie en agent twee die wel moet denken en nieuwe handelswijzen moet uitstippelen, die uiteindelijk weer zo eigen worden dat ze als vanzelf gaan.”

Ze vermeldde dit als ik zelf meer onderbouwing zou willen lezen. En JA dat wil ik.

Van de week zag ik Interstellar. Daarin is een scene waarin iemand uit de toekomst een aantal boeken uit de boekenkast duwt.

Toeval bestaat niet. Ik ga op zoek naar een kasteel in de Ardennen. Lekker een weekendje met David, Daniel en Giovanni.

Dankjewel Saskia en op de vraag wat origineel is of niet hierbij de geweldige documentaire Everything is a remix:

Of de TED talk van maker Kirby Ferguson “Embrace the Remix.”

2 Responses to “Dit is Design Thinking by Doing verhaal 601/1001”

 1. Robbert Jansen 30 november 2014 at 1:53 PM #

  Zo net alles besteld bij Bol .com nu het kasteel nog.

  Dat gaat je een Kringetje opleveren, bedankt gozert : )

  Robbert

  ( 1 van mijn 500 „nieuwe” inspiratiePages)

 2. Winny 3 december 2014 at 9:25 AM #

  Me time bestaat bij mij in allerlei vormen en kan ik niet zonder. Boek lezen is er één. De boeken die bij mij nog op de plank liggen zijn:

  Stil de tijd van Joke Hermsen
  en
  Een compleet nieuw brein van Daniël Pink

  Vanaf 20 december ga ik even met winterreces. Thuis bij kaarslicht met een heerlijk dekentje op de bank. Ik kijk er nu al naar uit.

  Winny

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: