Maximaal Minimaal.Dit is Design Thinking by Doing verhaal 578/1001

6 nov

maximaalminimaal578.001

Van de week kreeg ik u een persoonlijk verzoek om deel te nemen aan een creatieve sessie rondom Koningsdag 2015:

De namen zijn gewijzigd om de onschuldigen te beschermen.

Beste Dordtenaar (in welke zin dan ook),

Graag wil ik een persoonlijk verzoek aan je/u doen.

Dordrecht mag de eerste Koningsdag nieuwe stijl organiseren. Een fantastische gelegenheid om de stad en de regio aan de buitenwereld te tonen. Maar ook een uitdaging: want Koningsdag in Dordrecht moet anders worden dan de traditionele Koningsdag en Koninginnedagen in het verleden. En dat klinkt simpeler dan het is, omdat het programma een aantal elementen moet bevatten, die het gemakkelijk maken te vervallen tot cosmetische aanpassingen.

Wij willen daarom een tweetal sessies organiseren om creatieve ideeën en oplossingen te verzinnen, die ons gezamenlijk kan helpen ‘een nieuwe standaard’ te zetten voor Koningsdag. Bij een snelle inventarisatie kwam jouw/uw naam naar voren als iemand die betrokken is, afkomstig is uit, woont in of werkt in Dordrecht en de regio, maar -vooral- als iemand die het leuk vindt spannende en nieuwe dingen te verzinnen.

De termen ‘out of the box’ en ‘2.0’ zijn zo ontzettend 2.0; die probeer ik te vermijden.

Wij vragen degenen die we hiervoor benaderen dit te doen uit liefde voor en betrokkenheid bij de stad. De doelstelling is het genereren van zoveel mogelijk vernieuwende ideeën, waarmee we Koningsdag in Dordrecht sterker, leuker en onvergetelijker kunnen maken en Dordrecht en de regio op een originelere en betere manier kunnen laten zien. Het is dus geen plek voor pitches en we beloven niemand vooraf dat hij/zij bij de uitvoering van ideeën betrokken wordt.

Ik zou het zeer op prijs stellen als jij/u in staat bent één van de twee sessies bij te wonen en vooral mee te denken en input te leveren. Zou je/u dat willen doorgeven aan onze secretaresse?

Hartelijke groet en alvast dank voor de reactie,

Ben Graai

Dat is hartstikke leuk toch? In mijn eigen tijd 4 uur lang gratis ideeën bedenken voor onze Koning en Koningin om onze stad op de kaart te zetten. Uit liefde voor de stad en omdat ik het zo leuk vind spannende en nieuwe dingen te bedenken.

Dat vind ik inderdaad hartstikke leuk. Dat is mijn vak. Ik probeer de term 2.0 hier te vermijden. Ik twijfelde of ik mee zou doen met de sessie.

Heel even maar. Want de reden dat er geen beloning voor de deelnemers is, blijkt de volgende:

Voorlopig is er geen sprake van beloning omdat we niet weten wat er uit komt en/of ideeen ook gebruikt kunnen worden.

Als je het maximale uit zo’n sessie wilt halen maar geen vertrouwen hebt in de uitkomst vraag ik me af of je wel de juiste mensen uit genodigd hebt of het creatieve proces wel goed hebt ingericht. Dit is inderdaad niet ‘2.0’ maar eerder ‘0.2’. Minimaal.

Ik ga weer terug in mijn box. Op het eiland van Dordrecht.

4 Responses to “Maximaal Minimaal.Dit is Design Thinking by Doing verhaal 578/1001”

 1. Carolien Geurtsen 6 november 2014 at 7:29 AM #

  Ik zeg wow. en ik zeg ook, mail ze een linkje hiernaar toe als antwoord – maar dat heb je misschien al gedaan – tjonge – bek openvalt –

  wat een lef lef
  en gore lef

  • cornoltee 6 november 2014 at 9:59 AM #

   Mail verstuurd. Bedankt voor t duwtje!

   • Carolien Geurtsen 10 november 2014 at 8:36 AM #

    gerne – benieuwd natuurlijk of je nog wat terughoord

 2. jasmijn 6 november 2014 at 8:46 AM #

  En wat een prachtige verbastering van de naam eronder ;-)) hihihihihi

  ….ben ook uitgenodigd, en ik ga wel even kijken, alleen al omdat ik me verheug op ’t kippenhok vol ‘creatieven’ die ongetwijfeld over elkaar heen struikelen met de wildste ideeën….die vervolgens door ‘Ben’ afgekeurd worden op te weinig ‘zakloop-gehalte’.

  Let’s play & have a nice day!

  J.

Geef een reactie

%d