Boordeel. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 535/1001

22 sep

bordeel535.001

Vorige week donderdag ochtend was ik hier:

barry

Wat voor etablissement denken jullie dat dit is?

Nee.

Nee.

Nee.

Jullie raden het nooit.  Ik had een zakelijke bespreking met BS en gezien het tijdstip vroeg hij me of ik achterom wilde komen zodat we de kleine niet wakker zouden maken. Nu weet ik niet wat er bij jullie in de tuin staat maar bij mij is het niet alsof je net in een bordeel bent beland. Ik verwachtte eigenlijk dan ook dat de door mij bestelde koffie door een dame werd geserveerd in schaarse outfit.

burlesquekoffiedame

Het werd echter BS in spijkerbroek en strak gestreken overhemd.  Die een en ander compenseerde door me een potje op de allernieuwste flipperkast te laten spelen. Tijdens de koffie vroeg ik hem hoe hij aan al die spullen was gekomen. BS had het hele decor van Markplaats. Nu ken ik BS goed dus ik verwachtte dat er nog wel een verhaal achter zat. Net zoals die andere keer dat hij een idee had.

Als BS iets in zijn hoofd heeft komt het er. BS is geniaal in wat ie in zijn hoofd heeft ook te realiseren. Linksom of rechtsom. Het komt er. Hoe hij bijvoorbeeld aan de lambrisering komt is een weer een mooi verhaal over iets doen of iets goed doen. En BS doet het goed. Zijn ‘schuur’ ademt de jaren twintig uit en je waant je in een nachtclub in Parijs. En dat komt omdat BS allemaal echte oude materialen heeft gebruikt. Alles wat er stond had hij ook nieuw kunnen kopen. Veel sneller en makkelijker. Maar nee. BS gaat net zo lang op zoek tot ie vindt wat klopt. Zo komt de lambrisering uit een cafe in Belgie. Hij kocht het van een echtpaar die het al 30 jaar ongebruikt in de schuur had staan. De vrouw des huizes werkte 30 jaar geleden bij de gemeente in een belgisch dorpje waar tegenover het gemeentehuis het cafe werd gesloten en zij de prachtige lambrisering overnam om deze vervolgens in haar huis te plaatsen. 30 jaar later was het er nog steeds niet van gekomen en wist BS het waarschijnlijk voor een fijne prijs over te nemen. Op de dag dat BS de lambrisering kwam ophalen was de man des huizes bezig de oude lambrisering na te maken……30 jaar na dato, waar ie waarschijnlijk de komende 30 jaar spijt van heeft. BS deed er geen 30 jaar over om zijn schuur te verbouwen. BS maakt wat ie in zijn hoofd heeft en daar gaat ie hopelijk nog minstens 30 jaar plezier van hebben.

BS heeft de boel op orde.

Doe mij nog maar een bakkie met honing, honey.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: