Shut your eyes. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 531/1001

18 sep

luister531.001

In Engeland doen ze een geweldig project “One Minute of Listening”. Ze laten kinderen met hun ogen dicht luisteren naar een 1 minuut durend geluidsfragment waarna ze met elkaar bespreken wat ze hebben gehoord. Ik schreef daar vorige week al over en dat vond Ton leuk. Ton is een trouwe lezer en aangezien ik vorige week nog geen audio kon uploaden stuurde ik hem mijn, die ochtend gemaakte 1 minuutje, via de mail. Bijna binnen de minuut stuurde hij de volgende beschrijving. Ik zat in de stilte coupe, zoals gewoonlijk, maar hield het niet meer. Zijn beschrijving zag ik helemaal voor. Sssssssst klonk ik er door de stilte coupe. Sorry medestiltereizigers maar het beeld dat Ton schetste kwam rechtstreeks uit een Wes Anderson film:

‘Ik hoor een huifkar met elektrische aandrijving op de prairie in de wind. Het gezin zit enigszins verslagen voor zich uit te kijken want ze zijn net opa verloren die met rolstoel op de achterklep hing.’

Speciaal voor Ton en jullie kocht ik net voor €20 een audio upgrade zodat ik nu ook audiobestanden kan uploaden op mijn blog. Je kunt deze oefening op twee manieren doen.

1. Beschrijf wat je hoort

2. Beschrijf wat het zou kunnen zijn. (mijn voorkeur)

Dit zag Ton. Wat zie jij?

4 Responses to “Shut your eyes. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 531/1001”

 1. Elja Daae (@Elja1op1) 18 september 2014 at 8:07 AM #

  Ik denk aan Cor op de fiets. Met het geratel van het wiel en de spaken en de wind in de microfoon omdat ‘ie zo snel gaat. Ik vraag me af wat het over mij zegt, dat ik probeer om het terug te brengen tot wat het IS in plaats van wat het ZOU KUNNEN ZIJN. Fantasieloos? Concreet? Ahum. Nou goed. Gaaf Cor.

 2. Rosan 18 september 2014 at 8:37 AM #

  Het duurde even voor dat ik het door had. Ik heb het fragment 2 keer geluisterd, mag dat? Maar toen zag ik het ineens voor me. Duurde ook nog even voordat ik het personage had achterhaalt, maar dit hoorde ik; Pettson, van Pettson en Findus ( Zweedse prentenboeken serie) die op zijn zelf gefabriceerde en buitenissig grote en veelzijdige fiets, als een malle tegen de wind in fiets, met Findus er hangend aan touwtje achteraan.

 3. Auke Smit 18 september 2014 at 9:43 AM #

  Eerst hoorde ik een fietser in de bergen, tot ik dacht aan zeilen op het water en een visser die beet heeft en zijn vangst aan het binnenhalen is. Ik zat echt op die boot 🙂

 4. Rob 18 september 2014 at 5:06 PM #

  Veel wind maar… Met een mechanisch ritseltje en klikjes ik zeg een poging om het rusen van een derailleur op te nemen met je telefoon naar achter reikend terwijl je schakelt
  Fijne avond!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: