Van hoofd naar handen. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 523/1001

10 sep

Gisteren had ik een gesprek met een van de meest bekroonde reclamecreatieven van Nederland. In de “sterilisatieruimte” zoals hij de cleane ruimte van ca 4 bij 6 beschreef. We waren bij elkaar gebracht door een ex collega van mij en nu een collega van hem. Ik vond het in het begin een beetje ongemakkelijk gesprek omdat we beiden niet goed wisten waarom we bij elkaar waren gebracht. Maar gaandeweg onstond er een interessant gesprek over motivatie, managen en maken. Hij vertelde een prachtig verhaal over zijn creatief proces. Hij vergeleek het met het oplossen van een wiskundige formule in je hoofd waarvan hij dan alleen het eindresultaat laat zien. Een perfect kloppende oplossing voor het probleem. Ik ben benieuwd als je De Weg naar dat idee zou visualiseren en of je dan via een omweg op andere originele en waardevolle ideeen zou komen. Je komt in ieder geval op meer ideeen. Maar of die beter zijn dan die van de meest bekroonde reclamecreatief is maar de vraag. Ik ga hem straks bellen of hij in is voor een experiment creatief vermogen. Of zou hij nieuwsgierig geworden zijn nadat ik hem over dit blog vertelde. Bel mij dan. Na 15.00.

One Response to “Van hoofd naar handen. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 523/1001”

  1. Paul Ricken 10 september 2014 at 10:42 PM #

    Check out Doug Neill or Austin Kleon…..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: