Het is tijd. Dit is design thinking by doing verhaal 522/1001

9 sep

Waar is de tijd gebleven? Zondagavond las ik in Wired dat Swatch een jubileum horloge uitbrengt. 30 jaar geleden kreeg ik mijn eerste Swatch op een Converse feestje. Helemaal zwart met zelfs zwarte wijzerplaat en wijzers. Een dag later ruilde ik hem in voor deze:

IMG_7654.JPG

Het leek me toch handiger om te kunnen zien hoe laat het was. Ik heb iets met horloges. Heb er dertien maar draag er nooit meer een. Ik heb immers een telefoon waar een klok op zit en liever draag ik niets op of aan mijn lichaam. Toch ga ik die jubileum versie kopen…….en dragen. Want als je deze niet draagt valt ie op een gegeven moment stil. Door beweging van de pols windt ie zich op. Swatch heeft het voor elkaar gekregen om met slechts 51 onderdelen zo’n horloge te maken. En dat is heel bijzonder. Dit typend komt het Swatch introductie verhaal boven van 30 jaar geleden dat ik iedereen doorvertelde. Swatch was het merk met het minst aantal onderdelen. Dat maakte het uniek. Na 30 jaar hebben ze weer een uniek verhaal. Dus is het tijd voor een nieuwe. Weet alleen nog niet of het een zwarte of witte wordt.

IMG_7632.JPG

IMG_7633.JPG

IMG_7634.JPG

IMG_7635.JPG

One Response to “Het is tijd. Dit is design thinking by doing verhaal 522/1001”

  1. @wilg 9 september 2014 at 6:33 AM #

    Oh Swatch, nostalgie, ik heb er twee gehad, de laatste, een turquoise half transparante kinetische heb ik heel lang gedragen idd. Weet niet of ik er nog een zou kopen als t niet ‘smart’ wa(tch)s, ben benieuwd of je m ook echt draagt. 🙂

Geef een reactie

%d