Tien gulden feestje. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 520/1001.

7 sep

gulden520.001

Een leuke training Design Thinking is een kado maken voor iemand. Want een kado is niet alleen het ‘ding’ het is het hele proces van bedenken, maken/kopen en geven. 

Gisteren vierden mijn twee vrienden Julian en Mees hun verjaardag en hoe dat kado ontstond is een mooi voorbeeld van een crashcourse design thinking. Het liefst wilde ik iets geven waar ze samen mee aan de slag konden maar aangezien ik geen zin had om naar de winkel te gaan besloot ik ze geld te geven. Allebei 11 euro. Mees werd namelijk 11. Ik keek in mijn portemonnee en daar zat 1 tientje in. Gelukkig heb ik een pot met kleingeld op tafel stafel staan waar ik met zoveel mogelijk munten 11 euro maakte. 

geldjulian

80 vijf eurocenten

50 tien eurocenten

15 twintig eurocenten

Het papieren tientje vouwde ik om een euro munt.

geldmees

Ik pakte twee dezelfde bubbeltjes enveloppen en deed de munten in de een en het tientje met de euro in de ander. Maar wat zag ik onder de enveloppen liggen? De geweldige gulden puzzels van Wouter van Riemsdijk met onder andere het paarse tientje. Daarmee was mijn kado ‘af’. 

 

Op het feestje vroeg ik Julian van 5 welke envelop hij het liefst wilde. Ik had Julian en Mees verteld dat er er in beide enveloppen hetzelfde zat maar toch niet helemaal. Zoals verwacht nam Julian de zwaarste envelop. Mees moest echt even zoeken naar het kleine opgevouwen tientje in die grote envelop. Toen ik ze vertelde dat ze het pas mochten uitgeven als ze samen een puzzel zouden oplossen, gaf ik ze deze:

tiengulden

Ik vertelde ze dat het een oud tientje was liet ze er even goed naar kijken om de puzzel vervolgens door elkaar te gooien. Mees ging er direct mee aan de slag en had het voorbeeld dat ik zijn vader vooraf had gemaild niet eens nodig.

Julian was druk bezig de 140 munten in zijn spaarpot te doen.

I love it when a present comes together.

guldenfeestje

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: