Switch. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 517/1001.

4 sep

switch517.001

Gisteren gaf Nirav Christophe een college aan alle eerstejaars. HKU Lector Nirav Christophe (1959) is dramaschrijver en schrijft voor toneel, radio en televisie. Hij schreef 10 hoorspelen, die werden uitgezonden in 12 landen. Hij heeft zich als dramaschrijver gespecialiseerd in directe samenwerking met de andere disciplines, zoals het schrijven voor muziek- en danstheater, en het schrijven op basis van improvisaties van de acteurs.

Het leuke van (part time) docent zijn is dat je zelf ook een hoop leert en wordt geïnspireerd. Niet altijd maar gisteren was weer geweldig. Nirav is een fantastische verhalenverteller en wist de grote groep van begin tot eind te boeien. Wat me het meest is bijgebleven is de eigenschap van een creatief persoon om te kunnen switchen. Tussen denken en doen, loslaten en vastbijten, divergent en convergent denken. Een prachtig voorbeeld van een ultieme switch is die van Maria Joao Pires. Een concert pianiste die er tijdens het concert achter komt dat ze het verkeerde concert heeft voorbereid. 

Bekijk het volgende filmpje (email abonnees moeten naar mijn blog) en kijk wat er gebeurt. En voel ook met name wat er met jezelf gebeurt. Wat voel JIJ.

It’s all about trust. Vertrouwen in jezelf maar ook in de ander en dat kunnen geven en ontvangen. Motiveren in een veilige omgeving. Ik heb er een hoop aan gehad. Daarna moest ik namelijk 78 logboeken met ideeën beoordelen in 5,5 uur. Een ultieme switch oefening met als doel de studenten het vertrouwen te geven dat ze het kunnen en ze te motiveren nog een stapje verder, dieper te gaan. Nog een keer te switchen…en nog een keer….en nog een keer. 

 

 

Geef een reactie

%d