Vet merk. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 507/1001.

25 aug

vetmerk507.001

Als je een favoriet merk zou omschrijven als een goede vriend zou een definitie kunnen zijn: met een favoriet merk beleef je goede en slechte tijden maar het klopt te alle tijden in een context van groei. Een favoriet merk dat klopt doet je groeien. En die groei kan vele verschijningsvormen hebben. Zo kun je je mooier voelen met je nieuwe G-Star spijkerbroek of misschien wel slimmer met je nieuwe Skoda. Merken vullen vaak niet alleen het functionele aspect in ze zeggen vaak ook veel over de gebruiker. We gebruiken merken om iets over onszelf te zeggen. En zo zijn er ook merken die je nooit zou kopen omdat je ze niet bij je passen. Het niet klopt.

Abercrombie and Fitch is zo’n merk. Ze willen dat een bepaald soort mensen hun kleding dragen. Zo verkopen zij hun kleding niet in XL en XXL omdat ze niet willen dat dikke mensen in hun kleding lopen. 

Toen mijn zoon en ik deze zomer in Parijs waren kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen toen ik op een hoek een prachtig pand zag staan met twee good looking jongentjes aan het begin van een lang grindpad dat langs het prachtige pand liep. We werden cool gedag gezegd en liepen naar de achterkant van het pand waar we nogmaals werden verwelkomd door een jongeman in spijkerbroek en ontbloot bovenlijf.  In de winkel was het alsof we in een nachtclub waren beland. Een nachtkijker was welkom geweest en de muziek stond harder dan op menig house feest. Maar ik lette natuurlijk alleen maar of ik dikke mensen zag. En geloof me of niet ik heb er niet een gezien. Binnen liep geen enkel dikkertje en enigzins teleurgesteld liepen we de winkel weer uit. Hoogst verbaasd was echter toen ik eenmaal buiten was mijn oog direct viel op een flink aantal dikkerds op het terrein van Abercrombie and Fitch……op het pand. Een groot aantal corpulente engeltjes sierden de gevel van het statige pand. En geloof me die zaten er langer dan dat Abercrombie and Fitch bestaat.

abercrombiefitch

Toen ik eea meldde aan een van de good looking jongentjes bij de ingang keek hij omhoog om vervolgens zijn hand voor zijn opgevallen mond te houden. We liepen door en ik keer nog een keer om. De twee Abercrombie and Fitch jongentjes stonden samen omhoog te staren naar hun dikke beschermengeltjes. En zoals zo vaak als je ergens omhoog staat te kijken, gevolgd door een grote schare voorbij lopende mensen. Dikke en dunne.

Noah en ik glimlachten en draaide de hoek om waar we werden aangesproken door een zwerver…..in een Abercrombie and Fitch shirt.

One Response to “Vet merk. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 507/1001.”

  1. Geurt Jan de Heus 25 augustus 2014 at 11:44 AM #

    Over congruentie: omdat het niet goed gaat mer de omzet van A&F gaan ze eea veranderen; de muziek gaat zachter, er wordt meer licht binnengelaten, de maten worden groter etc; ze zijn nu aan het testen; die engeltjes hebben dit natuurlijk in gang gezet Cor!

    Geurt Jan de Heus 0651845616

Geef een reactie

%d