Dit is Design Thinking by Doing verhaal 447/1001. Shit Story

15 mei

shitstory447.001

Op mijn eeuwige, althans zolang ik leef, zoektocht naar inspiratie belandde ik gisteren op een toilet. En gelukkig heb ik het overleefd. Dat kan ik niet met zekerheid zeggen over degene die na mij kwamen.

Maar met mijn gisteren geformuleerde definitie van Inspiratie kan ik wel uitleggen Waarom dat inspirerend was.

Mijn definitie:

Een wow gevoel dat mijn kennis vergroot en me dat wilt laten delen of er mee aan te slag gaan om de wereld een beetje beter/leuker te maken.

Het Wow gevoel zat hem in twee dingen. Eén. Het was nieuw en slim. Waarbij slim je ook zou kunnen formuleren als duurzaam.

Twee. Het feit dat ik het nu online deel en waarschijnlijk nog wel tegen een aantal mensen IRL zal vertellen is het bewijs van mijn drang het te willen delen.

Verder is het een mooi voorbeeld van de wereld een beetje beter maken omdat er stroom wordt bespaard en leuker omdat zeker ‘nieuwelingen’ als ik er blij van worden omdat ze een nieuwe ervaring hebben meegemaakt en dat graag willen delen.

Ik geloof niet dat ik ooit zo serieus met een toilet bezig ben geweest. Misschien die ene keer dat ik de badkamer ontwierp in ons nieuwbouwhuis. Maar nu even terug naar dat inspirerende toilet. Het was bij Ranj in Rotterdam. Voordat ik weer terug fietste naar Dordrecht vroeg ik waar het toilet was. Een medewerker van Ranj wees mij de weg in de gang en zei “links het damestoilet en rechts het herentoilet.’ Waarom de persoon me ook wees op het dames toilet links heeft misschien te maken met de winnaar/winnares van het songfestival afgelopen zaterdag. Je weet tegenwoordig natuurlijk niet meer zeker of vrouwen met baarden niet gewoon kerels zijn. Als hij dat echt zeker had willen weten had ie me natuurlijk beter kunnen vragen naar de uitleg van de buitenspelval. Ik liep dus gewoon door  in mijn fiets outfit. Zou dat de verwarring hebben veroorzaakt?

Enfin. Halverwege de gang aan de rechterkant bevond zich het herentoilet:

ranjtoilet2

 

 

Ik opende de deur en zag recht voor me een wastafel met spiegel en links en rechts een deur. Ik opende de linker deur en ik hoefde niet op zoek naar het lichtknopje. Ook ging het licht niet vanzelf aan en toch was het er licht. Het toilet grensde namelijk aan de gang en de wand hadden ze gemaakt van lichtdoorlatend wit matglas.

ranjtoilet

Wow.

Wat slim.

Nog nooit gezien.

Inspirerend.

Delen.

Doen…..als ik ooit nog eens een toilet ontwerp.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: