Dit is Design Thinking by Doing verhaal 436/1001. Ora et labora.

1 mei

ORAETLABORA436.001

Ora et labora.

Bid en werk. Werken aan iets waar je in gelooft. Ik geloof echt in Design Thinking. Ik geloof dat de oplossingen van veel problemen opgelost kunnen worden door eerst met mensen te connecten. Op zoek te gaan naar wat ze beweegt of juist tegenhoudt. Op zoek te gaan naar hun Waarom? Als je die Waarom gevonden hebt, maak je een vraag van die Waarom. Je gaat op zoek naar Hoe?  Je gaat je creativiteit gebruiken om oplossingen te bedenken. En het woord bedenken zegt het al. Die oplossingen zitten in je hoofd. En aangezien niemand in je hoofd kan kijken moet je die ideeën zo snel mogelijk naar je handen brengen. Dingen maken, laten zien, voelen en ervaren. Om vervolgens weer heel goed te kijken wat mensen er mee doen en die feedback te gebruiken om je prototypes te verbeteren. Want het kan altijd beter. De Volkswagen Golf bestaat dit jaar 40 jaar. Geloof me. Het laatste model is echt beter dan de eerste. Better stronger faster zouden de mannen van Daft Punk zeggen.

Het probleem echter is dat de meeste mensen wel beter willen maar niet kunnen. Ze kunnen niet veranderen. Omdat ze vast zitten. Vast in  patronen, verwachtingen en regelmaat.

Ik ben wel eens jaloers op topsporters. Hun leven draait om regelmaat, discipline en hard werken.

Elke dag speel ben ik een beetje topsporter. Trainen op de fiets of in de sportschool.

Elk jaar ga ik met Jacco op pelgrimstocht met de fiets. Vorig jaar de Marmotte dit jaar de Mortirolo. Morto is Italiaans voor dood. De Mortirolo geldt als verreweg de zwaarste klim in de Alpen. Lance Armstrong vond het de zwaarste klim die hij ooit reed. Een beetje dood gaan om dichter bij God te komen. Letterlijk en figuurlijk.

Ik ben ook wel eens jaloers op monniken. Hun leven draait om regelmaat, discipline en hard werken. Elke dag speel ik een beetje monnik. Wekker om zes uur, kaarsje aan en schrijven aan ‘mijn bijbel’.

Dit jaar ga ik voor het eerst het klooster in. Drie dagen leven als een monnik. Onder begeleiding van Harry Starren. Dat betekent wel dat ik mijn laptop thuis laat. Het voelde toch een beetje vreemd om de monniken te bellen en ze te vragen of ze WIFI hadden. Zaterdag en zondag geen post van mij.

Ik ga het klooster in.

100 % ME TIME.

 

 

5 Responses to “Dit is Design Thinking by Doing verhaal 436/1001. Ora et labora.”

 1. Els 1 mei 2014 at 7:01 AM #

  Je eigen tijd voor 100% geniet ervan…
  Ben wel benieuwd welk klooster ….

 2. ANDY 1 mei 2014 at 7:42 AM #

  Doe Harry de groeten.

 3. Toke 1 mei 2014 at 8:11 AM #

  Ha Cor, kan ik niet mee t klooster in, als non.

  Cor,
  Via via wordt aan mij gevraagd naar je adres.
  Ad Kliphuis, Nyhoffstraat 78 uit Zwijndrecht , 078-6124706 had beloofd je een zelfportret van opa Cor te sturen maar is je adres kwijt. Dus, misschien kan je m even bellen.
  Dag Cor!

 4. De Beschermheer 2 mei 2014 at 5:45 PM #

  De mortirolo is zwaar, maar de krohnplatz vond ik lastiger met dat halfverharde gedoe. Ik kon me nauwelijks voorstellen dat ze daar in de giro een klimtijdrit van hebben durven maken!

 5. Els 3 mei 2014 at 9:07 AM #

  Zaterdag en zondag geen mail…..maar vrijdag dan??????

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: