Dit is Design Thinking by Doing verhaal 430/1001. Open Up…..Please.

25 apr

zapparachute430.001

Er gaat geen week voorbij of iemand spreekt me wel aan als ‘Zappa’ of stuurt me een plaatje met Zappa. Zo kreeg ik deze gisteren:

amindislikeaparachute

Er zijn inderdaad overeenkomsten. Zo speelde Frank bijna net zo goed gitaar als ik.

Maar laten we het niet hebben over de overeenkomsten of verschillen maar over wat Frank hier zegt.

‘A mind is like a parachute. It doesn’t work if it is not open.’

Het doet me denken aan de eerste keer dat ik ging vliegen. De eerste keer. Het ging helemaal goed. Het taxiën, het opstijgen, hoogte maken etc.

Toch zat ik na 10 minuten met een parachute op mijn rug in de deuropening van het vliegtuig denkend

‘My life depends on this parachute. if it doesn’t open I won’t be at work.’

Ik liet mezelf vallen. In een zwart gat. De eerste 3 seconden van je eerste sprong ben je kwijt. Je moet dan eigenlijk hard ‘1021, 1022’ roepen maar volgens mij kwam er helemaal niets uit mijn keel. Voordat je goed en wel beseft wat er aan de hand is, hang je onder je parachute.

Parachute springen gaat over goede voorbereiding, aandacht en verantwoordelijkheid. Je vouwt namelijk je eigen parachute. En geloof me, dan ben er met de volle 100% bij.

Co creatie is ook zoals een parachute en werkt alleen als iedereen betrokken en verantwoordelijk is. Het gaat er niet om dat het JOUW idee is. Je moet het ONS idee maken. Alleen dan gaat het vliegen……..en  landen in de hoofden van mensen.

parachuteidea.203

 

One Response to “Dit is Design Thinking by Doing verhaal 430/1001. Open Up…..Please.”

  1. Elja Daae (@Elja1op1) 25 april 2014 at 6:16 AM #

    Goedemorgen, Frank.

    Ik las net dit artikel: http://www.artofmanliness.com/2014/04/24/4-marine-corps-combat-leadership-lessons-every-man-should-learn/. Lekker Amerikaans en pro-leger, dus ik had even twijfel (wel of niet aan pocket toevoegen?) maar het raakte een snaar. En het raakt ook aan jouw verhaal.

    Dussss.

    Fijne dag!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: