Dit is Design Thinking by Doing verhaal 399/1001. Een felicitatie van Vroeger Ik.

25 mrt

vroegerik399.002

Op HKU kies je aan het eind van jaar een welke richting je op wilt. Word je een theater, media, design, muziek of event manager. En als je een event manager wilt worden dan kies je voor Event. Dat is allemaal nog aardig te volgen toch? Maar nu wordt het ingewikkelder. Als je dat doet, en dit jaar hebben 44 jongmenschen dat gedaan, dan krijg je een uitnodiging voor een ontbijt op school. U denkt misschien ‘Het kan allemaal niet op daar op HKU.’ Wees gerust. De studenten moeten zelf dat ontbijt kopen maar leuker is als ze zelf iets maken. Vorig jaar joeg ik er twee pakken Koopmans doorheen wat resulteerde in een halve meter pannenkoeken.

Al het eten etaleren we dan op een grote tafel en dekken  een heeeeeele lange tafel in een lokaal. Koffie en thee is wel van uw belastinggeld. Eet smakelijk.

Na een welkomstpraatje gaan we lekker gezellig met elkaar eten van de bordjes die op de A4 placematjes liggen. Die zien er zo uit:

jubileumem2014.439

Als we uitgegeten zijn doen we de volgende oefening. De leerlingen moeten zich voorstellen dat het april 2015 is. Een jaar verder dus. En ze hebben het uitstekend gedaan. Ook de moeilijke dingen zijn goed gelukt. In een enthousiaste, zeer positieve brief aan zichzelf kijken ze met optimisme en trots terug op april 2014 – april 2015 en schrijven ze zo gedetailleerd mogelijk op wat er allemaal gebeurd is. Vervolgens vouwen ze hem dicht en schrijven hun adres er op. Ik bewaar ze een jaar in mijn postvak en stuur ze volgend jaar op. Porto betaald door U. Bedankt.

Voor mij liggen de jubileumkaarten van vorig jaar. Die gaan vandaag op de post. Mijn oog viel op deze. Hilarisch. Gefeliciteerd Vroeger Ik! En ik vind je haar helemaal niet raar. Te gek juist.

vroegerik

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: