Verhaal 381/1001: Hit me harder.

15 mrt

HITMEHARD.001

Vandeweek was ontmoette ik Ysbrand van der Werf. Neurowetenschapper.

Hij weet een hoop van creativiteit en dromen. Want, zo zei hij, als we dromen zijn we heel creatief. We bedenken beelden, geluiden en verhalen. Volledig afgesloten van de wereld. Door ons onbewuste. Hij opperde dat het dus goed is om, als je ideeën moet bedenken, er een nachtje over te slapen. Omdat je in je slaap bezig gaat met het probleem. Ik vraag me af of een power nap ook werkt. Dat zou een stuk praktischer zijn. Zeker als je maar een paar uur hebt om ideeën te bedenken, om creatief te zijn.

Het doet me denken aan het idee dat ik ooit voor Douwe Egberts bedacht. Misschien is het nu een beter moment. Het was een idee voor Senseo en Senseo is niet echt geschikt voor een goede espresso. Maar aangezien DE nu ook cups maakt voor Nespresso machines is de timing wellicht beter. Het idee is als volgt.

Straks komen de examens er weer aan en om studerend Nederland een beetje te helpen introduceert DE de PowerNap. Speciaal voor studenten die op het laatste moment nog een nachtje moeten doorhalen maar het zich niet kunnen veroorloven om 8 uur slaap te pakken. Want weet je hoe een echte powernap werkt?

15 tot 20 minuten slapen. Niet langer. Maar voordat je dat doet. Een sterke bak koffie. Dus kom maar op DE. Geen Ristretto of Onyx. Hit me. Harder.

Tot over 20 minuten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: