mensen die niet vragen worden overgeslagen

16 jan

DURFTEVRAGEN.001

Vragen vind ik moeilijk. Geven vind ik veel makkelijker. Iemand iets vragen is toegeven dat je iets niet hebt of weet. En daarmee stel je je kwetsbaar op. Terwijl we weten dat twee meer dan een weten en er ook mensen zijn die graag iets voor je doen, net als jij. Toch blijft het lastig, iets vragen. Want kinderen die vragen worden overgeslagen. En dan blijf je alleen achter. Toch?

Gisteren had ik een heel goed gesprek met Daniel over een mogelijk creatieve sessie bij zijn bedrijf. Ter voorbereiding had ik, op aanraden van Daniel, de site van Martijn Aslander bekeken. Heel inspirerend. Via Martijn’s site kwam ik op durftevragen.com terecht:

Van de site:

“Durftevragen maakt het mogelijk om te laten lukken wat jij wilt dat lukt.

Omdat het wél kan!

Durftevragen heeft verschillende werkvormen ontwikkeld om zo veel mogelijk mensen te laten ervaren dat ook zij kunnen laten lukken wat ze Echt Willen.

Durftevragen is echt iets voor jou of jouw organisatie als je:

  • op persoonlijk of professioneel vlak iets voor elkaar wilt krijgen en wel wat hulp, tips, ideeën of contacten kan gebruiken
  • het gevoel hebt dat er toch meer mogelijk moet zijn met de kansen die de nieuwe media en de netwerk- en informatiesamenleving ons biedt
  • een inspiratieboost kan gebruiken omdat je het zat bent om elke keer geconfronteerd wordt met muren, beren, zwartkijkers, nee-schudders etc.

In elke Durftevragen werkvorm vind je een aantal basiselementen die elke keer terug komen.

Het belang van een goede vraag

We leren het al jong… kinderen die vragen worden overgeslagen. Bij Durftevragen komen we extreem veel mensen tegen die eigenlijk niet eens meer precies weten wat ze nou eigenlijk graag willen. Terwijl uit onze ervaring keer op keer blijkt dat als je helder vraagt wat je echt wilt, er ineens hulp uit alle hoeken en gaten komt. Bij Durftevragen leer je de goede vraag, op het goede moment aan de juiste (ehm of alle) mensen te stellen…

Je weet meer dan je weet dat je weet

Noem eens 5 onderwerpen waar je veel van af weet… Vaak zijn dit de onderwerpen waar je het vaakst met mensen over praat. Bij Durftevragen ervaar je dat je hoofd vol zit met kennis, kennissen, ideeen, mogelijkheden & verbindingen waarvan je het bestaan al bijna vergeten was. Durftevragen maakt je hoofd en creativiteit (extra) wakker, zodat je zelf makkelijker dingen in beweging kan zetten, maar ook anderen, met extreem weinig moeite en veel plezier kan helpen met hun plannen en vraagstukken.

De wereld is bevolkt met slimme & hulpvaardige mensen

Zodra je je bewust bent van alles wat je zelf weet zonder het te weten, begrijp je ook dat de wereld vol is met mensen zoals jij. Die ook allemaal meer weten dan je aan de buitenkant kan zien. De Bakker op de hoek is ineens niet meer alleen bakker, maar een bron van kadetjes, kennis, ideeën, en contacten.

Je hebt vast zelf al ervaren hoe leuk en makkelijk het vaak is om mensen te helpen. Zeker als het voor jou een kleine moeite is (hoe veel tijd en moeite kost het je om iemand met een fantastisch idee te verbinden met een waardevol contact uit jouw netwerk?) Bij Durftevragen hebben wij ervaren dat het vrij eenvoudig is om mensen te verleiden om mee te denken en te doen met de vragen van anderen. Zelfs als die ander een volslagen vreemde is…

We leven in een wereld van overvloed! Maak slim gebruik van sociale overwaarde

Als je eenmaal hebt ervaren wat er allemaal los komt aan tips en trucs als je een heldere vraag stelt dan zul je merken dat je overal ineens onbenutte kansen, middelen & mogelijkheden ziet liggen. Je loopt door een kantoor en ziet ergens in een opslag een kast vol ongebruikte computers, je loopt op zaterdagmiddag achter een supermarkt en ziet ineens containers vol gezond voedsel wat wegegegooid wordt, je fietst langs de sociale dienst en ziet een hele rij mensen die hun talenten staan te verdoen door in de rij te staan wachten op een nieuwe baan… Wat zou er gebeuren  als we al deze sociale overwaarde zouden verbinden aan de ideeen, ambities, dromen en plannen van mensen die echt iets willen?

Het ontwikkelen van een “het-kan- wél” houding

Durftevragen stelt iedereen die het Echt Wil in staat om vragen op te lossen en om ideeën, dromen en ambities waar te maken. Dit doen we door kennis, ideeën en diensten te delen en netwerken met elkaar te verbinden. We ervaren dagelijks dat dit ‘sociaal kapitaal’ sterk genoeg is om ook jouw droom een impuls te geven, als je vraagt om wat je écht wilt. Je snapt het wel… wij geloven inmiddels dat bijna alles wat je echt wilt ook echt kan lukken.

Niet vanzelf, door het heel hard te hopen, maar wel door heel slim gebruik te maken van alle mogelijkheden die we tot onze beschikking hebben…

Het Durftevragen concept

Durftevragen is geen bedrijf, het is een manier van werken, denken en doen. Het team van Durftevragen is een los verband van betrokken zelfstandigen met een natuur voor delen, bouwen en creëren. We hebben enorm veel plezier in het begeleiden van Durftevragen sessies en zijn elke keer weer onder de indruk van de mogelijkheden die voor het oprapen blijken te liggen om te laten lukken wat jij wilt dat lukt.

Durftevragen werkt altijd met waardebepaling achteraf.”

En hoe formuleer je zo’n vraag?

Probeer deze eens:

Het zou fantastisch zijn als…………

 

2 Responses to “mensen die niet vragen worden overgeslagen”

  1. Toke 16 januari 2014 at 7:12 AM #

    Yes, we can💪💃

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] mensen die niet vragen worden overgeslagen […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: