Van ruilen komt huilen?

17 jan

huilhandel.001

Wat is iets waard? Ik heb het dan over een product of dienst. Niet over je relatie.

Wat is iets waard is een andere vraag dan ‘Wat mag iets kosten?’

Op zoek naar andere manieren om ‘dingen’ te waarderen moeten we beginnen met het stellen van een andere vraag.

Zoooo. Maar dat is lastig. Want bijna alle zakelijke transacties zijn gebaseerd op geld. Ik heb iets wat jij niet hebt. Jij hebt geld. Ruilen? Nu ben ik ver van een financieel expert maar zie wel de scheuren in ons geldsysteem. Een geweldige film die deze scheuren op hilarische wijze blootlegt is The Wolf of Wallstreet van Martin Scorsese. Het waar gebeurde verhaal van een echte geldwolf. De film is misschien een half uur te lang maar blijft ook langer hangen. Hij wordt elke dag een stukje beter nadat je hem gezien hebt.

Wat is iets waard?

Dan heb ik het over ‘dingen’ die er al zijn. Of dingen die we kennen. Dan kunnen we vergelijken. Maar wat als je nu iets nieuws moet bedenken. Iets wat men niet kan vergelijken? Dan wordt het lastig. Meer dan eens heb ik achteraf spijt dat ik niet meer of minder gevraagd heb voor de nieuwe dingen die ik bedacht. Misschien is in sommige gevallen waardebepaling achteraf wel een heel interessante oplossing.

Wat dan wel helpt is om vooraf een verlanglijstje te maken als alternatief voor het geld dat je vraagt.

Waardebepaling achteraf. Interessant. Op 26 januari 2014 heb ik 365 verhalen geschreven en met jullie gedeeld. Wat is je dat waard geweest? Denk er maar vast over na. Dan ga ik nadenken over een verlanglijstje.

Wil je meer weten over waardebepaling achteraf? Kijk dan hier.

Hier een voorbeeld van een verlanglijstje.

 

 

2 Responses to “Van ruilen komt huilen?”

  1. els 17 januari 2014 at 10:04 AM #

    ……nog even denken hoor 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] Van ruilen komt huilen? […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: