Via de achteringang

21 dec

NOLTHEE.001

Vanochtend lag mijn internet er, weer, uit en ook vanochtend had ik geen zin om op mijn telefoon te typen. Ik had kunnen wachten tot eea gefixed zou zijn of ik zou naar een plek kunnen gaan waar ik wel internet heb. Dat kan tegenwoordig in de trein maar die had ik van de week al genoeg gezien…..en kost geld. Ik wilde een plek met goede koffie en gratis internet. Een inspirerende omgeving en fijne bediening zou mooi meegenomen zijn.

Villa Augustus in Dordrecht is dan verreweg de beste optie. Toen ik daar net om 7.12 voor de deur stond was de deur dicht. In het weekend is de Villa om 8 uur open ipv 7 uur. Ik nam de achteringang van het restaurant die ook door de hotelgasten wordt gebruikt. Eenmaal binnen werd ik vriendelijk aangesproken door iemand van de keuken. Ze vertelde me dat het restaurant pas om 8.00 uur open ging en er nog niemand van de bediening was. Toen ik vroeg of ik vast aan de leestafel mocht zitten was dat geen enkel probleem. Anders had ik buiten deze post moeten schrijven. Nu kwam na 3 minuten de keukendame naar me toe om te vragen of ik een kopje thee wilde. Koffie kon ze niet maken maar een kopje thee lukte haar wel.

kopjethee

Een keukendame die weet wat gastvrijheid is. Geweldig. Daar kunnen heel veel (horeca) mensen nog iets van leren.

Villa Augustus is geweldig.

Ook in december.

 

2 Responses to “Via de achteringang”

  1. Els 21 december 2013 at 9:51 AM #

    Tis dat dordrecht is te ver is voor even een bakkie, anders,,,,,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] Via de¬†achteringang […]

Geef een reactie

%d