Een goed verhaal deelt een emotionele tik uit.

19 dec

FLOWERPOWERIRIS.001

Deze Decembermaand is de maand van de verhalen en de emotionele tikken. Voor sommige is Kerst een zegen voor anderen een hel. Gelukkig kunnen we vanaf 1 januari weer ‘opnieuw’ beginnen met al onze goede voornemens. Een tip. Zeg niet ‘ik ga stoppen met roken’. Je hersenen schijnen het woordje niet namelijk niet te ‘begrijpen’. Denk maar even niet aan een roze olifant. Dus als je wilt stoppen met roken vervang je de rookbehoefte door iets wat je eigenlijk veel meer zou willen doen. Zoals een goed verhaal lezen. Elke keer als je de rookbehoefte hebt, pak je je boek en lees je 3 tot 5 minuten. (de gemiddelde levensduur van een cigarette). Dat boek heb je gekocht van het geld dat je bespaart met het niet kopen van de cigaretten. Ik zie het al voor me. Straks heb je geen rookruimtes meer maar leesruimtes. Misschien kun je je boek daar wel achterlaten voor andere lezers. Zo ontstaat er een prachtige bibliotheek. Mede mogelijk gemaakt door de tabaksindustrie.

Eigenlijk wilde iets heel anders schrijven. Ik wilde een verhaal delen. Een verhaal van Iris. Ik kreeg het gisteren in de mail.

De iris of het regenboogvlies is het diafragma van het menselijk oog. De iris bepaalt de kleur van het oog zoals wij die ervaren.

En de iris is een prachtige bloem.

En Iris schreef een prachtig verhaal. Iris is verhalenverteller.

Dankjewel Iris.

flowerpower

2 Responses to “Een goed verhaal deelt een emotionele tik uit.”

  1. Els 19 december 2013 at 8:19 AM #

    En zo is het maar net…
    Mooi verhaal…

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] Een goed verhaal deelt een emotionele tik uit. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: