corakel

15 dec

CORAKEL.001

Toen ik een aantal jaar geleden mijn eerste opdracht voor Oracle deed kwam ik een leuk boekje tegen bij de Bengel. Gerrit Jan, de eigenaar, heeft altijd goede tips en dit was er weer een.  Ik kocht er meteen drie. Een voor mijn partner in crime en een voor mijn opdrachtgever. Het is een origineel Grieks orakelboek uit de Romeinse keizertijd. Je kunt er de antwoorden mee krijgen op tweeënnegentig belangrijke vragen. Veel daarvan zijn verbonden met de wereld van de oudheid. Maar je kan de vraag en de bijpassende antwoorden moderniseren. Gelukkig zijn er ook veel tijdloze vragen.

Toe ik met een vriend aan het oefenen was en hij een aantal vragen stelde waar erg onwenselijke antwoorden op kwamen, kwam ik er achter dat het niet het juiste moment was om het Orakel te raadplegen. Ik heb dat net wel gedaan. Het is vandaag zondag de dag van Helios. Tabel B geeft aan dat op zondag er vragen gesteld kunnen worden in het derde uur.  Van 2.00 tot 3.00 is al voorbij. Dus vanmiddag tussen 14.00 en 15.oo zit ik hier achter mijn Apple voor een Orakel uurtje.

Hoe werkt het?

Tussen 14.00 en 15.00 stel je je vraag  inclusief het nummer van de vraag.  Tevens vermeld je je je keuzegetal erbij. Dat is een getal tussen de 1 en 10. Noteer beide nummers in een reactie op dit blog of mail ze naar cornoltee@mac.com

Dit zijn de vragen:

oracle1oracle2

oracle6

oracle4

oracle5

 

Tot straks.

 

4 Responses to “corakel”

 1. Tara Corduwener 15 december 2013 at 9:58 AM #

  Hi Cor,

  Wat een interessant blog weer vandaag

  Mijn vraag is
  16 krijg ik promotie?

  Mijn nummer is 7

  Met vriendelijke groet,
  Tara Corduwener

 2. Anna-Maria 15 december 2013 at 2:56 PM #

  Word ik notaris?

 3. Anna-Maria 15 december 2013 at 2:57 PM #

  6

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […] corakel […]

Geef een reactie

%d