la place to be

21 okt

LAPLACETOBE.001

Vorige week was oa de week van de ontbijtprijsverhoging van La Place. Ik schreef daar hier over en als je die nog niet had gelezen moet je dat eerst even doen. Voor alle hardCor fans die elke dag mijn blog lezen, ja ze bestaat echt, hieronder het vervolg.

Na het schrijven van de post over La Place ging ik naar de site van La Place en vulde het contactformulier in met de vraag en een link naar mijn post.

Na 3 dagen had ik nog geen reactie dus waagde er afgelopen vrijdag een telefoontje aan. Bleek dat ze mijn vraag niet hadden ontvangen. Had ik niet op ‘send’ gedrukt, was er iets fout gegaan in ‘het systeem’? Ik weet het niet. Karin van de gastenservice vroeg me of ik Marissa alsnog direct een mail wilde sturen, wat ik vervolgens deed. Binnen een uur werd ik terug gebeld en kreeg ik een zeer heldere uitleg van hoe e.e.a. had kunnen gebeuren. Het heeft te maken met het feit dat La Place op Rotterdam CS (en Leiden) franchise zijn en zij voor een aantal producten zelf de prijs mogen bepalen. Duidelijk verhaal. Snap ik. Marissa draaide er niet omheen. La Place had fouten gemaakt en ze waren blij dat ik e.e.a. had gedeeld. Uiteraard accepteerde ik de excuses en was benieuwd naar de compensatie. Die had Marissa aan zien komen want ze bood me direct een gratis ontbijt aan…..met jus d’orange. Toen ik brutaal vroeg of dat er twee mochten zijn, lachtte ze en zei ze ‘natuurlijk!’.

Een dag later lag er een brief van La Place  met nogmaals excuses en een tegoed ‘card’ met € 10,-. Ruim voldoende voor 2 ontbijtjes.

Dankjewel La Place.

Het schrijven en delen van het gedachtengoed van Design Thinking maakt echt een verschil in mijn leven. Ik geloofde altijd al dat ik de wereld een beetje beter kon maken maar deed er te weinig aan. Vroeger dacht ik vaak ‘dat moet zus, dat moet zo, dat zou IK zus of zo doen.’ Om er vervolgens NIETS aan of mee te doen. Sinds 23 januari 2013 is dat anders. Als ik nu iets zie dat beter kan DOE ik er iets aan. Niet denken dat het beter kan maar DOEN.

Design Thinking by Doing.

To predict the future you don’t look ahead. You look around

Wie gaar er mee ontbijten?

5 Responses to “la place to be”

 1. Harriet Kollen 21 oktober 2013 at 8:30 AM #

  Wat een geweldige actie ‘la place to be’…daadkracht is goudwaard 👊
  Dus ik dacht, met zo’n gozer die zulke blogs schrijft wil ik wel ns lunchen 😉

 2. Helma Ton 21 oktober 2013 at 10:39 AM #

  Ken je dit filmpje al?

  • cornoltee 21 oktober 2013 at 4:10 PM #

   Hallo Helma, Das toevallig. Net het weekend bekeken!!! Dankjewel.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […] la place to be […]

 2. Gekken en dwazen. | Design Thinking by Doing - 10 januari 2016

  […] En hier. […]

Geef een reactie

%d