Uit de kast

30 aug

uitdekast.008

Ik vertelde jullie al eerder over de dodelijk saaie voorstelrondjes voorafgaand aan meetings. Iets aan gehad? Iets mee gedaan? Ik wel. Van de week nog. Werkt altijd. Het is natuurlijk ook al gauw beter.

Ook een hele leuke is te vragen ‘Waar ben je geboren?’

Hoe werkt deze?

Als je de mogelijkheid hebt om deze buiten te doen is dat nog leuker. Maar je kunt deze in elke ruimte doen. Hoe klein de ruimte ook is.

Als vraagsteller ga je in het midden van de ruimte staan en zegt dat dat je geboorteplaats is. In mijn geval Dordrecht. Vervolgens vraag je de mensen om een kaart te maken waarbij zij de ‘vlaggetjes’ zijn die in hun geboorteplaats staan. Geef wel even aan wat noord en zuid is. Geef niet te veel uitleg. Laat ze het zelf maar uitzoeken. Leuk is als er tussen allemaal Nederlanders een buitenlander zit. Waar gaat hij/zij staan? Ik had laatst iemand die zonder iets te zeggen de deur uit liep en me 2 minuten later belde vanaf de parkeerplaats twee verdiepingen lager. Hij kwam uit Instanboel.

Vervolgens vraag je aan iedereen waar ze staan en controleer je met zijn  allen of de afstand een beetje klopt.

Een andere manier is om te vragen naar de ideale manier om ‘hier’ terecht te komen. Niet ‘hoe ze hier kwamen’ maar ‘hoe ze zouden willen dat ze gekomen waren’. Laat je gaan. Haal alles uit de kast.

Ja trouwe lezers. Ik heb dit filmpje al eerder laten zien. In april. In een compleet andere context. Mijn Kabouter vindt dat echt niet kunnen. Twee keer hetzelfde filmpje laten zien. Ik wel. Ik kom gewoon nog een keer uit de kast. Of zit ik er dan weer in?

 

One Response to “Uit de kast”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] Uit de kast […]

Geef een reactie

%d