viral

9 apr

viral.012

Gisteren deed ik een workshop over didactische werkvormen. En bij een van de oefeningen om nieuwe, verrassende werkvormen te bedenken had iemand ‘viral’ opgeschreven. Net als dat veel van mijn studenten op hun stageplek gevraagd wordt om een viral te maken. Ik leg het nog een keer uit.

Een viral is pas een viral als het een viral is.

Viral?

Dat past toch helemaal niet in Empathie, Creativiteit, Prototyping of Play’ zegt mijn Kabouter.

Oh nee?

Zeker wel. Bij het beoordelen van ideeën beslissen we razendsnel of we iets WOW vinden of niet. In a split second beslissen we of we iets liken, sharen of op een andere manier delen. En in deze connected, online wereld kan een idee zich dan razendsnel, als een virus, verspreiden. Je hebt een viral. Een viral is als een goede grap die je doorvertelt. Meestal een grappig, grof, geil verhaaltje met een onverwachtse twist.

Als mijn verhaaltje hier zou stoppen, zou het ook hier stoppen. Dankjewel Cor voor deze info maar ik doe er verder niets mee. Zittend aan de keukentafel moet ik dus een manier bedenken dat jullie dit verhaal gaan delen. Waar blijft die onverwachtse twist.

Komt ie.

Ik kom uit de kast:

Dat je naast een goed verhaal ook een netwerk nodig hebt met een paar ‘sneezers’, zoals Malcolm Gladwell zo mooi uitlegt in zijn ‘Tipping Point’, bewijzen mijn eigen statistieken.

Schermafbeelding 2013-04-09 om 07.53.56

 

Gisteren gingen mijn views voor het eerst over de 400. En dat komt niet door de zon want die scheen gisteren niet. Dat komt door een paar ‘sneezers’ met een veeeeel groter online netwerk dan ik. Zij hadden mijn blog gedeeld in hun netwerk.

It’s not what you know. It’s who you know.

Haaaaaaaaaaatsie.

Dankjulliewel

6 Responses to “viral”

 1. punkmedia 9 april 2013 at 9:28 AM #

  Hahaha! Haaaatsjie!

  • cornoltee 9 april 2013 at 1:44 PM #

   Proost! En bedankt!

   • Elja Daae (@Elja1op1) 9 april 2013 at 5:22 PM #

    Of misschien is het: it’s who knows YOU?
    “Kennis is machtig, kennissen zijn prachtig” zijn mijn manager bij sales altijd. Ik weet niet precies wat hij bedoelde (de rest ook niet, vermoed ik) maar zoiets zal hij wel bedoeld hebben. 🙂
    Proost!

   • Elja Daae (@Elja1op1) 9 april 2013 at 5:29 PM #

    Oh, wacht. Misschien zei hij: kennis is machtig en kennissen zijn prachtig. Dat zou ook kunnen. Het ging over het verzamelen van kennis over je klant dus het zou kunnen.

 2. cornoltee 9 april 2013 at 5:24 PM #

  Allemachtig prachtig! Gezondheid 🙂

 3. Frank Meeuwsen 9 april 2013 at 10:18 PM #

  Hey Cor, kom je een keer gastbloggen? Zie http://incredibleadventure.nl/2013/04/de-kracht-van-gastoptredens-op-je-platform/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: